FaceBook
Instagram
Mail

2 år som gifta 30 augusti.

23:25:00
Pappersbröllop! Romantiskt värre!
Jag har jobbat 9-18 och direkt från jobbet mötte jag upp mamma och gick på event på Akademikliniken. Mamma gav oss kombinerad bröllopsdags-och 10 årsdags present, ett vitrinskåp vi länge tänkt köpa. Så snällt!
Torsdag ska vi fira desto mer.Och ni kommer få ta del av det!
 

3 år av saknad

23:37:27
Idag är det 3 årsen Zorans pappa, min svärfar och barnens Deda somnade in. Saknad varje dag, alla dagar, men extra mycket en dag som denna ❤
 
 

Grillkväll med födelsedagsfirande

10:05:43
God morgon!
 
Igår var vi bjudna hem till Familjen Lopez för att grilla och fira farmor Miriam. Dessutom fick jag och barnen se den nya lägenheten som var så fin. Perfekt läge verkligen.
 
 
Det är en ordentlig energikostnader att få umgås med vänner. Och nu känner jag att kommande veckan kommer gå hur bra som helst. Imorn kommer dessutom min mamma.
 
Puss

26-08-16

09:05:12

Trafikolycka i Gråbo

GRÅBO

En fyrhjuling körde på fredagskvällen av vägen på Hjällsnäsvägen i Gråbo. Larmet om olyckan kom in till polisen klockan 22.37. Polis och räddningstjänst kallades till platsen.

AdTech Ad

Två personer ska ha befunnit sig på fordonet när det körde av vägen. Passageraren skadades och fördes till sjukhus med ambulanshelikopter. Enligt polisen ska skadorna inte vara livshotande. - Urklipp från Lerums tidningen.

____

Igår fick jag ett samtal från min pappa som jag inte var beredd på. Att min bror låg på Sahlgrenska med bruten rygg efter en olycka. Efter att ha fixat mig på rekord tid hämtade jag upp min pappa och Annelie så vi kunde åka dit till honom. Han låg på trauma, men vi fick komma in ändå. Han har (som det ser ut idag) haft änglavakt och kommer med rätt hjälp att bli bra, kanske inte precis som förut, men nästan! Jag kommer inte skriva mer än så här om detta.

 


Tackkort från författarinnan!

21:25:00
Ni vet att vissa handlingar uppskattas lite extra.
För författarinnan av Glorias böckerna var Evelinas recension av första boken en sådan.
För Evelina var det att få ett brev i brevlådan innehållande ett tackkort och klistermärken från författarinnan. 
Jag som mamma blir ju väldigt rörd av båda delarna.
 
 
Dagen efter brevet kommit kom även dom två andra böckerna som vi beställt och Evelina var snabb med att börja läsa trots febertoppen hon hade.
Vår lilla bokmal ♡
 
Puss

Att VABa stora barn!

09:22:31
Men hallå?!
 
Vet ni hur gött det är att ha stora barn? Vet ni hur gött det är att VABa stora barn?
Alltså, vad gnäller folk om? Man får 90% av dagslönen, för att mysa framför film, städa och bara vara! Det är ju så klart inte kul att barnen är sjuka, men nu när dom är större är dom helt självgående ju! Dom snyter sig (oftast) själva, spritar händerna, säger till exakt vart det gör ont, säger även till om dom är törstiga eller hungriga och tar mediciner utan gnäll. Hej å hå! Efter nattens mardröm om att vara gravid är jag om än mer tacksam över att vara steriliserad och att aldrig mer behöva gå igenom småbarnssjukor. Ni vet förtvivlan över att inte veta exakt vart dom har ont, om dom ens har ont eller bara är hungriga, suga med näsfridor och få hostmedicinen upp i handen igen.
 
Så nu fortsätter jag njuta av min morgonkaffe i solen innan jag städar badrummet och gör lunch till mina sjuklingar!
 
Vår lilla ettakluddare håller sig frisk och hade klätt sig i SuperGirl kläder imorse. Älskade Laura ♡
 
 
Puss

Fy vilken mardröm!

07:07:40
God morgon!
 
Jag blev så glad när jag vaknade imorse. Det betydde nämligen att mardrömmen faktiskt bara var en dröm. Jag drömde att jag var gravid. HEMSKT! Jag var på rutinbesök på MVC när hon gjorde ett ultraljud och såg ett foster i v.4 växa i mig. 
Sen fick jag dra ännu ett försvarstal om varför jag ville göra abort. Usch! Fy så hemskt!
 
Hur som helst!
Jag jobbade kommunalt igår. Trött som ett as var jag för vi hade varit vakna med Filip hela natten för att han fick ett falskt kruppanfall.  Två timmar av friskluft och vatten tog det innan han till slut fick upp allt slem. Inte lätt med en glipa på ynka 1mm mellan svullna mandlar.
Zoran var på VC med honom igår och han fick inhalera och han var så duktig. Han har ingen astma utan falsk krupp, pollenallergi och ett virus. Stackarn!
Han är så mycket bättre nu. Inatt har vi fått sova. Jag VABar idag. Det sker typ aldrig så vi får se om jag fattar allt med försäkringskassan, haha!
 
Puss
 
 

Jag springer Bergsjöloppet

08:46:00
Good morning!
 
Dagen började tidigt idag. Zoran fick åka till akuten med Filip för att hans halsmandlar svullnade upp inatt och det var knappt 1mm mellan dom. -"Det brinner och gör ont mamma!" sa han stackarn. Väl på plats sa sköterskorna att dom skulle få vänta flera timmar på läkaren så dom åkte hem och så tar Zoran honom till VC istället.
 
På tal om VC. Vår vårdcentral i Bergsjön fick pris förra året för Sveriges bästa. Dom arrangerade desutom Bergsjöloppet  i manifestation för hälsa och integration  förra året, men då kunde jag inte delta, men i år kan jag. Bergsjöloppet är den 17 september och har är helt gratis och alla får anmäla sig gammal dom ung.
Anmälan gör du här: https://reg.eqtiming.no/?EventUID=21800
HOPPAS VI SES!
 
PUSS 

Allvaret börjar!

23:13:00
God kväll!
 
Jag borde egentligen ligga i sängen nu, men det gör jag inte. Från och med imorgon är tillbaka till vardagsrutiner och för min del är det sömnen jag tänker på. Det gick ju så bra sist jag tog tag i det. 
 
Jag var hos kiropraktorn Jonas imorse och det ser bra ut, däremot så gjorde han något med en laser på mina hälsenor som tog stryk på midnattsloppet. Jag är så glad att jag blivit bra så fort. Vi är ett bra team.
 
Vi var även på Vårdcentralen i Bergsjön och fick hostmedicin till Zoran som har gått virus på luftvägarna. 
 
En lunchdejt med min kärlek hann jag med också ♡
 
Imorn börjar Laura 1:an och Evelina 2:an. Stora tjejer!
Filip ska ha gympa med ombyte och dusch för första gången.  Stor kille! Vi packade väska ihop tidigare idag.
Nya gympakläder gör hela grejen ännu roligare. 
 
Imorn PTjobbar jag mellan 9-19. Fullt ös!
Puss

Med buller och bång

21:16:45
God kväll!
 
Wow, idag känns det att man lever. Som tur är känner jag ingen smärta i ryggen eller höften nu heller. Höger knä och vaderna däremot, hjälp! Haha, men skönt att ha klarat av det. 
Imorse blev jag väckt med sång, tårta och paket.
 
Min älsklingar vad jag älskar er!
jag var även hos min farmor, det har jag varit hela helgen och i eftermiddags gick vi ut på en promenad.
Min lilla farmor, vilken lycka att få ha växt upp med henne och att mina barn får uppleva henne ♡
 
Tack till alla som grattat mig idag med kramar och pussar, på telefon,sms,FB, instagram, kort och mail. 
Det värmer♡
Puss

Jag gjorde det!

23:47:04
Hurra!!!
Ska den skickas ger sig! Jag sprang Midnattsloppet och klarade milen på 61 minuter och 25sekunder. Ingen smärta i ischiasnerverna eller höften och bäckenet.
Så otroligt nöjd och stolt! Målet var att ha sprungit milen innan jag blev 29 år och med 40 minuter kvar klarade jag mig!
Nu väntar nya utmaningar, men ska jag njuta av denna bedriften! Tack för att ni hejat på mig!
 
Taggad innan loppet!
Nöjd efteråt!
 
Det enda dom erbjöd efteråt var en slaskigt söt banan eller en kexchoklad... Tack, men nej tack!!! Haha!
 

Midnattsloppet - Laddning pågår

18:56:41
Hello!
 
Sitter i skrivandets stund och dricker kaffe för att piggna till. Försökte sova en stund, men efter en timmes försök gav jag upp. Nåja, kroppen fick sig en vila iallafall. Det är inte lätt att sova med tre vakna barn hemma när man dessutom aldrig någonsin sover middag annars.
 
Jag jobbade kommunalt igårkväll och hela dagen idag och känner mig ganska mör och kanske inte sådär värst taggad att springa 1 mil i regn, MEN jag ska göra det och hoppas innerligt att höften är med mig och inte smärtar det minsta för då avbryter jag omedelbart. Det finns gränser liksom.
 
Som den inbitna lchf:are jag är laddar jag självklart inte upp med sockriga kolhydrater utan laddar med bra mat och bra fetter som kommer ge mig jämn dos energi hela loppet. Inga toppar och heller inga dalar. Skönt!
 
Det börjar bli dags för att plocka fram kläderna och snöra in chipet i skon och kanske kolla vilken spårvagn jag bör ta.
Puss

Mot HM VIPshopping

08:03:22
God morgon!
 
6:30 ringde klockan imorse. Inte för att jag ska jobba för det ska jag göra kommunalt från kl.14-22. Nepp, utan för VIPshopping på HM. Längesen jag var iväg på butiksevent nu och systemkameran är avdammad och redo med minneskort i och allt.
Jag har dessutom vanliga kläder på mig istället för träningskläder, hade nästan glömt att jag ägde några, haha! 
☆ BIG hair, DON'T care ☆
 
Efteråt ska jag träffa min älskade kusin Sofia. En catch up-lunch. Vi ses nämligen inte så ofta då våra liv med jobb och allt kolliderar, men det märks inte när vi väl ses och pratas vid.  Vi har gått igenom allt ihop, både gott och ont och min barndom hade inte varit densamma utan henne. Jojagog älolsoskokaror hohenonnone ♡ Japp rövarspråket pratade vi flytande! Någon  mer som kan det?
 
Puss

Evelina recenserar Glorias memoarer

21:25:09
En ny kategori har skapats, Evelinas bokhörna. Hon är nämligen en riktig bokmal nu och läser varje kväll.
Detta sommarlovet har hon läst ut "Glorias memoarer" och ville att jag skulle filma henne när hon pratade om den.
Det finns även två böcker till i Glria-serien som vi precis har beställt hem och nu väntar hon ivrigt på att dom ska komma så hon kan börjar läsa dom för att sen även recensera dom här samt betyg sätta dom på en skala mellan 1-5st E:n.
Ett väldigt roligt inittiativ och jag är så glad över att hon vill göra detta.
 
Evelinas recension av Glorias memoarer
Betyg: EEEEE av 5 möjliga
 
Nästkommande recenseioner:
 

Veckans enda lediga dag

09:11:49
Den var igår! Den var kanon! Och barnens önskelunch kunde avnjutas på en filt i solen ♡
 
God morgon!
Jag har precis lämnat barnen med Baba som ställde upp som barnvakt. Det är studiedag på fritids eller föris. Kommer inte ihåg faktiskt! Första ska jag på mitt fjärde besök hos kiropraktorn Jonas och sen har jag två PTklienter som jag låtit boka in när jag ändå är 50m från jobbet. Funderar på att besöka kulturkalaset med kidsen när jag kommer hem sen. Antar att trädgårdsföreningen har roligheter för barn som dom brukar?!
 
Har ni varit där?
Puss

Skam den som ger sig!

11:29:16
God morgon!
 
-"Skam den som ger sig!" brukar man (jag också) säga. Det är så jag klappar mig själv på axeln, det hjälper mig. Men långt ifrån alla hjälps av uttrycket, vissa stjälps och faller istället in i "skammen". Vissa behöver mer push och hjälp med motivationen än andra.  För att inte ge sig och lyckas måste man ha disciplin och karaktär. Det får man inte gratis heller utan det måste vara byggas sedan barnsben eller läras in som vuxen. 
Jag själv har det sedan barnsben. Jag tog på mig (eller fick) en roll där jag blev självständig och fick inte jättemycket heja-rop så jag la till det själv. Man har nämligen inte misslyckats försen man gett upp. Slutmålet är sällan det viktigaste utan det är hur man har tacklar vägen dit. Det säger mer om en person än hur många mållinjer man gått igenom.
 
Ett exempel på detta är ju tex. nu när jag jag fick dubbelsidig ischias och därefter inflammation i höften TVÅ veckor ifrån midnattsloppet. Självklart åkte tanken -"Jag skiter i loppet, det kommer aldrig gå!" Förbi i hjärnan, men snabbt tänkte jag om.  -" Jag måste åtminstone försöka!". Och jag har försökt och kämpat med voltarengel, ipren, stretch, kiropraktik, cardio och bålövningar. Hela tuden i samråd med min kiropraktor och vad min kropp känt. Idag sprang jag 3 km med snitt tid på 5.43/km. Det ser alltså ut som att jag kommer att kunna genomföra loppet. Och även om jag inte kan det så har jag försökt, det går fler lopp även om jag hinner fylla 29.
Tack till alla som hållt tummarna och hejat på mig!
So don't give up ♡
 
Puss

Hej solen!

08:31:00
Good morning lovers ♡
 
Wow, vilket väder vi fick igår. Dom där solstrålarna var minst sagt välbehövda. Synd att det blåste så kalla vindar, men men man kan inte få allt.
Vi var ute mycket både på promenader och för lek. 
Vi gick bl.a för att hämta ut ett paket till Syskonen Babunovic. Så klart var det mormor som hade skickat det.
 
Igår kunde jag t.o.m äta ute på balkongen medans barnen lekte ute. Hur gött som helst även om inte kålpudding är den mest somriga maten kanske.
 
Nu står jag på spårvagnen på väg in till Kiropraktorn Jonas för mitt tredje besök. Nu har jag tränat på crosstrainern 30 minuter fredag,lördag och söndag plus att jag har kört statisk bålträning. Stretchat lätt. Det är inte en bra kombo att vara över-rörlig och ha det jag har. Jag mår så mycket bättre och har inte behövt ta Ipren på ett dygn nu. Smörjer bara med voltarengel. Ska bli spännande att höra vad han säger, mindre trevligt är ju vad han kommer göra, haha! Inte för att det gör ont för det gör det inte. Inte heller för rädsla om att han kan skada mig för det gör han inte heller, utan det är ljudet av knäckande får mig att vilja kräkas. En fobi kan man nog kalla det.
 
Min favoritbrunch just nu Kokosgröt eller mandelgröt
Finns recept på båda här på bloggen.
 
Ha en fin måndag hörni!
Själv ska jag PTjobba framtill 18:15 ikväll.
Puss

Jag njuter för fullt!

10:11:29
God morgon! 
 
Här ligger jag på soffan på inglasade balkongen med min morgonkaffe. Jag har öppnat upp glaset och ligger och suger åt mig solstrålarna och Dvitamin.
 
Det gäller att ta vara på dom få chanser som ges den här sommaren alltså. Jag har tittat på resor hela morgonen och är väldigt sugen att sticka iväg i slutet på september. Tur att vi åkte till Mallis i Maj för det har iallafall fått oss att inte deppa ihop i allt regn nu i sommar. 
 
Undrar just vad vi ska hitta på idag?! Med detta väder vill man ju definitivt passa på att vara ute så mycket som möjligt. Vad ska ni hitta på?
Puss

Äntligen lite flås och styrka

11:05:00
Yeey! Me so Happy!!
 
Igår var jag tillbaka hos kiropraktorn Jonas. Och han bekräftade att jag skött mig och att inflammationen lugnat sig avsevärt och kunde därmed knäcka till mig igår. Och idag får jag äntligen börja gå på crosstrainern och göra statiska övningar för bålen. Min kropp skriker efter att få röra sig ordentligt. Men jag skyndar långsamt. Inflammation och ryggproblem är inget att skoja med.
 
Så nu står jag här i vardagsrummet på min  Orbitrek och kör ett pass i lugnan ro medans tjejerna målar i köket och Zoran och Filip är och klipper sig.
 
Snart dags för PTjobb!
Puss

Från svart till kastanj på 2 timmar!

09:54:00
Good morning!
 
Jag jobbar eftermiddag idag så vi går här hemma och myser. Barnen kollar på surfplattan och jag dricker kaffe och lyssnar på Nyhetsmorgon från köket.
 
Igår var jag hos Dragana på Glans Studio. Det hade varit bokat länge och jag hade på riktigt byggt upp nervositet. Hon skulle nämligen avfärga mitt hår, klippa bort nästan en dm och färga så nära min hårfärg som möjligt. 
På två timmar lyckades hon trolla bort mitt kolsvarta hår, klippa av 8cm, tunna ut min enorma kaluffs och ge mig en jämn färg i håret. Om en månad ska jag tillbaka för nyansering för att få bort dom varma färgerna i håret då jag i mig själv har en kallare färg. Jag är så nöjd och impad av Dragana, hon är grym!
 
 
Jag är så nöjd. Ska bli spännande att se hur det blir efter nyanseringen i mitten på september.
 
 
Nu ska jag väcka mannen i huset!
Puss