FaceBook
Instagram
Mail

Sista dagen..

21:08:00
Sista dagen i septmeber och sista dagen av 30 dagar Carnivore
 
Jag vaknade med hur mycket energi som helst. Det är en riktigt härlig känsla att vakna till. Det känns att vi går in i oktober imorn och därmed närmar oss det riktiga höstrusket, men vilken sensommar september gav oss, underbart!
 
Leverbiff och ett lass med bacon till frukost!
 
Så där stark och glad är man efter kostschemat 30 dagar Carnivore ♥
 
Innan kvällens basketträning satt tjejerna och pärlade fler armband. Dom går åt som smör vilket är så roligt.→HÄR← hittar du hur du kan stötta vårt lag.
 
Sista dagen på carnivore är snart slut! Imorn börjar vi på ett introduktionsschema.
Spännande två veckor väntar oss nu.

Nästsista dagen

20:51:00
Mörka morgnar och nästsista dagen på matkuren!
 
7°C och inte en droppe regn, hurra! Trots att jag springer där det mestadels är belyst så är vissa delar mörka och jag funderar på att börja spriga med pannlampa för att inte missa gropar i asfalten. Det sista jag vill är ju att snava eller vricka till. Jag köpte en pannlampa i fjol, men var ju så smart att jag slängde instruktionspappret innan jag läst igenom det... Men hur svårt ska det va?
 
Fiskdag på kostschemat idag och först ut var smörstekt makrill. Åh, så gott det är!
 
Det har varit ett himla springande tilll ombud och postboxar deom senaste veckorna. Gillar inte postnords boxar, men ÄLSKAR instbox. Så smidigt!
 
På onsdagar har Laura konståkningsträning. Min lilla tös som inte alls är så liten längre 💞 
 
Kvällen middag bestod av torsk och bacon. Väldigt mättande. Jag kan inte fatta att det är sista dagen på våra 30 dagar Carnivore. Tiden har gått så fort att det inte är klokt.
 
Puss

Månadens Naglar

21:51:27
🍂🍁Höstnaglar🍁🍂

Sex veckor har susat förbi och plötsligt märkte jag när jag tränade att det var kämpigt att hålla i handtagen p.g.a naglarna. Då var det dags att boka tid för höstnaglarna.

Guldglittriga, bronsorangeglittriga och kolsvarta "franska" blev en snygg kombo!
Så nöjd 🖤


Regnig början på tisdagen

17:40:00
Tisdag
 
Så kom det där omtalade regnet. Typiskt nog som mest när jag skulle ut och springa...Att det skulle bli 18°C och sol på eftermiddagen var svårt att tro då.
 
Morgonens värden:
 
Mysigaste stunden på dagen är helt klart när jag sitter med trion vid frukostbordet med tända ljus. Den stunden är inte bara mysig utan även viktigt för det är sällan vi äter middag ihop på vardagarna p.g.a arbetstiderna jag och Zoran har och jag tror att det är superviktigt att samlas vid matbordet vid minst ett tillfälle varje dag ♥
 
Min frukost idag:
 
Jag lyckades få en tidig tid hos Settie för att fixa höstnaglarna. Visar resultatet i ett separat inlägg som vanligt. Jag är så nöjd!
 
Jag har precis kommit ifrån jobbet och har fått i mig dagens väldigt sena lunch. Idag står det leverbiffar på dagens alla mål och det är så gött.
 
Jag och trion är påväg till veckans första basketträning. Matchföberedelser står på schemat för på söndag spelar vi vår första match på ett år!
 
PUSS

Måndagslyx

11:30:00
Hej hej v.39
 
12°C varmt och därmed fortfarande för varmt för fodrad löpartröja som jag hade i morse, haha! Det är skitsvårt att veta vad jag ska ha på mig när jag springer ut. Förutom när det regnar då, då vet jag precis vad jag ska ha på mig...
 
Måndagskoppen!
 
Nu har jag lunch och den spenderas hos Jessica på Allékliniken. Djuprengörande ansiktsbehandling är bland det absolut bästa jag vet. Tanken är att jag ska försöka komma tillbaka till rutinen att göra det en gång varannan månad.
 
Jobb till sent ikväll väntar sen så nu ska jag njuta till max!
PUSS

Sista söndagen i september

19:20:00
Söndag
 
En lång runda på nygrusade vägar i skogen. Jag njöt av varenda steg och varenda värmande solstråle som nådde mig. Allt i skogen var så vackert och grönt fortfarande. September har varit helt fantastisk.
 
En espresso innan träningspass!
 
Överkroppspass med öppna fönster i morgonsolen. Det kan nog vara ett av dom sista! Jag känner mig superstark och som att kroppen har kommit ikapp lite efter månadens menstration. Härlig känsla!
 
Frukost med utsikt!
 
Lyxigt att sola och jobba samtidigt! Det gäller ju att passa på att sola när tillfälle ges nu alltså.
 
Spa-söndag med tjejerna ♥
 
Vi har varit på söndagslunch hos Baba idag. Det kommer bli mer sällan när matcherna drar igång nästa helg, men då kanske vi får byta till lördagar. Vi får se hur det blir. Jag hade iallafall med mig en entrecote och smör till Baba så jag kunde steka min egna lunch.
 
Våra älskade grannar har sorg efter två nära släktingar som gått bort. Vi var bjudna på minnesstunden som dom höll och då vi redan gett blommor tänkte jag att en ätbar kondolenaspresent passade bättre!
 
Himlen var så vacker ovanför vår gata när vi kom hem. Är det inte otroligt att det kan bli så?
Som små bomullstussar över hela himlen.
 
Kvällsmat med mina favorittjejer ♥
 
Tänk att vi går in i sista veckan av september imorn?! Helt galet!
PUSS

Familjelördag

15:46:00
Sista lediga helgen på länge!
 
Nyp mig armen-löprunda imorse! Med tanke på hur grått, blött och trist det var imorn så trodde jag verkligen inte att jag skulle vakna upp till en sådan vacker lördagsmorgon! Snacka om lyx. Grymt bra benpass på gymmet fick jag till också!
 
Efter melodikrysset och frukosten så gick vi ut allihop. Trion cyklade och jag och Zoran promenerade och putte på i uppförsbackarna! Riktigt svettigt och härligt. Vädret var ju helt fantastiskt!
 
Denna helgen passar vi på att njuta av att bara vara lediga och bara vi för från och med nästa helg är det basketmatcher varje söndag fram till mitten av december.
 
Dagens sena lunch består av smörstekt torsk och knaprigt sidfläsk.
 
PUSS

Padel och kalas!

19:10:00
Foodprep, padelpremiär och kalas!
 
Fredagen började på bästa möjliga sätt. Det vill säga med löptur i vacker soluppgång. Njuter av varje sådan här morgon för det känns att höstrusket står vid trösklen och bara väntar nu.
 
Morgonens olika värden efter 36h buljongfasta:
 
Klockan halv åtta började jag med dagens matförberedelser. Det var på tok försent att stå och göra det igår kl.21 efter basketen.
 
Dagens frukost: Smörstekt makrill
 
Jag och Natta är väl typ sist på bolllen med att prova padel. Våra män har spelat ihop ett par gånger och blev därför dom perfekta tränarna åt oss. Paret Lopez vann storslaget för att jag sög, haha! Jag slog alldeles för hårt och bollen åkte all världens väg, MEN det betyder utvecklingspotential och det gillar jag. Vi ska spela flera gånger. Det var sjukt kul!
 
Lionel fyller 9 år idag och det firades så klart! Älskade Tuto, minns som igår när han föddes! Du kan läsa om det →HÄR
 
Bästa kockarna ♥
 
Fredagsnöje... biltvätt! Det har nämligen börjat lukta bränd plast ifrån motorrummet på vår bil och Zoran läste på ett forum att det kan vara en plastpåse som man kört på som fastnat och bränt sig fast vid motorn eller en kabel som ligger för nära... Så vi tänkte att en tur genom biltvätten med spolning under också kunde hjälpa, men det gjorde det inte. Vi har bokat felsökning på måndag så då får vi svaret förhoppningsvis.
 
 Familjen är proppmätta efter kalaset och jag ska äta min torskmiddag nu. Känns så märkligt att jag inte var det minsta sugen på varken tacos eller vin på kalaset. Det är mycket som förvånar mig under den här matkuren alltså.
 
Puss

Längsta runstreaken!

06:53:00
Woop Woop!
 
Mellan två regnskurar imorse sprang jag löprunda nr:115 i rad och det var på morgonrunda nr:541 i rad. Min senaste runstreak höll jag i 114 dagar då jag slutade springa när jag testade positivt för covid-19 och började promenera igen istället för att inte provocera viruset i kroppen. Är så glad över att ha kommit över den och det ska bli roligt att se hur många det blir denna gången.
Många frågar om hur långt jag springer och jag springer aldrig mindre än 3km, vanligtvis 5-6km och sällan längre 10km.
 
Morgonens blodsocker, blodketoner och utandningsketoner:
 
Idag är det benbuljong på kostschemat och det är matkurens nästsista buljongfasta. När vi är klara idag så är det bara 7 dagar kvar. Tiden har gått så fasligt fort och jag är så förvånad över att fortfarande inte känna minsta sug efter någonting. Inga grönsaker, inga mejerier, inte vin... Så märkligt!
 

Syns du finns du!

19:35:00
Höstdagsjämning - mot mörkare tider...
 
Det som gäller i höst -och vintermörkret är att synas. Syns du finns du, så enkelt är det! SNÄLLA, glöm inte reflexerna när du ger dig ut. Mig kunde ingen missa i mörkret på morgonens löprunda iallafall. Älskar min reflexväst och funderar på att köpa en reflexlöparjacka att ha i vinter.
 
Tidigt imorse var jag med Filip hos tandläkaren för undersökning. Han har precis som jag och Evelina hade som små, alldeles för tight mellan tänderna. Så tight att jag får kämpa hur mycket som helst för att kunna komma emellan med plackers/tandtråd mellan vissa tänder. Där tänderna sitter ihop som värst har han nu fått hål mellan tänderna för att det nästan är omöjligt att komma emellan. Planen är att tandläkaren ska dra en av dom drabbade tänderna och så ska laga den som ska vara kvar och i förebyggande syfte ska hon göra något liknande på andra sidan också för det är lika tight där och kommer med största sannolikhet bli likadant där då hon redan nu såg en påverkan..Äntligen har vi fått en tandläkare som ser exakt vad som är problemet och att problemet ligger i hur tight tänderna sitter och som inte tror att jag ljuger om vad han äter, dricker och har för godisvanor... Att vi borstar bra har det aldrig varit några tvivel om.
 
 Han var superduktig.och tycker att det ska bli skönt att få dra bort tanden.
 
Att hinna med ett tungt överkroppspass och lite bastu och kalldusch efteråt mellan klienter är höjden av lyx alltså ♥ Snacka om livskvalité!
 
Alltså en perfekt stekt entrecote med saltat smör... Oförskämt gött!
 
Jag ska gå igenom våra garderober efter vinterkläder och skänka allt till stadsmissionen i Göteborg som eftersökt just vinterkläder och skor inför vintern.
Läs om det →HÄR
Har du också gamla vinterkläder som ligger/hänger och inte blir använda så snälla lämna in dom till stadsmissionen.
Nya höstkängor till tjejerna är inhandlade så förra årets kan skänkas.
 
Ett timme eller två framför datorn blir det nu och efter det kommer jag nog somna på en gång.
PUSS

Stötta KBBK DU14

14:54:00
Stötta våra tjejer 💛🖤
 
I över ett år har jag varit baskettränare för Kortedala BBK DU14 tillsammans med Zoran som hjälptränare. Förutom att vara deras coach är jag även lagets sponsor med mitt företag Back To Basics PT.
 
Som lag har vi blivit tillfrågade om att sälja allt från bingolotter till salami och strumpor för att få in pengar till lagets pengakassa för att göra roliga saker med. För det första så anser jag att barn/ungdomar INTE bör sälja spel överhuvudtaget då det är 18 årsgräns för att få spela, därför kommer det aldrig vara ett alternativ för oss. För det andra så anser jag att våra tjejer har tillräckligt att göra med skola, läxor, träningar och privatliv för att gå och knacka dörr för att sälja godis/salami/strumpor och så vidare. Dessutm går en väldigt liten peng av dom stora summorna till laget, vilket är rent ut sagt kasst!

Jag har därför nu sponsrat vårt tjejlag genom att köpa in pärlor så att jag tillsammans med dom kan pärla våra egna supporter-armband och sälja dessa.
Jag tror på att låta ungdomarna själva få skapa en produkt dom gillar, som betyder något för dom, som inte är dyrt, sälja dessa och sedan få belöning genom att vi gör något roligt för pengarna.

Jag tror helhjärtat på att det är bra att visa ungdomarna att dom kan skapa, göra och bidra till något själva.
Alla pengar som samlas in kommer att gå oavkortat till tjejernas lagkassa som jag skapat konto för och för dessa pengar kommer vi hitta på roliga saker tillsammans som lag! För mig är det viktigt att skapa en familjekänsla i laget.
 
 


God morgon tisdag!

07:09:00
God morgon!
 
Vindstilla, 7°C och soluppgång! Vilken grym start på tisdagen!
 
En morgonkaffe... 
 
Taggad på denna tisdag och supertaggad inför kcällens basketträning med tjejerna!
Woop woop Nu kör vi!

Måndag & 10 dagar kvar

14:14:00
V.37 och 2/3 avklarad.
 
Ruggigt och mörkt, men helt utan regn denna måndagsmorgon. Jag är glad för det lilla, hatar ju att börja dagen med att springa i regn.
 
Benbuljong som puttrat i crockpoten i 20 timmar. Mörkaste färgen jag fått på buljong någon gång.
Mustig och god!
 
En av mina klienter som tränat hos mig i flera år, har gift sig så imorse gjorde jag en bukett ♥ 
Jag älskar att göra egna buketter!
 
Pernilla var precis här för sitt PTpass. 20 dagar in på matkuren ser man verkligen att fettprocenten minskat för musklerna är mer synliga och hennes ryggtavla som vi bygger på utvecklas bra.
 
Innan Pernilla kilade iväg hann hon ta ett kort på mig och min medhavda lunch.
Fläsklägg och varm benbuljong i termos! 
 
MIn sena luncg ska ätas sen väntas det 

Söndag

17:59:00
En riktigt bra söndag!
 
Naturen är bra vacker nu alltså! Även om det var ynka 7°C när jag började springa så var luften frisk och det var riktigt gött ute!
 
När det ändå var uppehåll och behaglig temperatur så struntade jag att springa in till gymmet efter löprundan och körde ett träningspass i min oas istället. Det gäller att passa på så länge det går.
 
Yin Yoga - har du inte provat så gör det bara!
 
En kaffe med utsikt passade fint efter morgonens alla aktiviteter. 
 
Matförberedelser för mina matlådor.
 
SPA-söndag ♥ Laura hade kolmask och jag och Evelina en lermask!
 
Nu har jag ätit Carnivore i 19 dagar och jag har fortfarande inte saknat varken grönsaker, mjölkprodukter, bär osv. Jag har varit hungrig en enda gång och det var efter någon av buljongfastorna. Det är så märkligt. Jag trodde verkligen inte att detta skulle bli så oförskämt lätt att följa, men kostschemat har verkligen funkat för oss alla tre. Spännande och se om det känns likadant mot slutet.
 
Enklaste sättet att få ungdomarna att gå ut på sin fritid är om jag eller Zoran följer med. Så på helgerna blir det ofta att vi är ute tillsammans och det är inte mig emot.
 
 
Tur jag har bra flås för det är inte lätt att hänga med dessa fartdårar.
 
Jag är så redo för en ny vecka! Är du?
Puss

18 september

20:39:00
Slappelördag!
 
Lördag och sovmorgon till kl.6. Tacksam över att slippa springa i regn, men rundan fick bli kortare än vanligt, men 3km blev det ändå.
 
Jag hann in på gymmet för att byta skydd samt köra ett överkroppspass!
 
Dagens matförberedelser: Pannbiffar!
 
Dagens frukost:
 
Melodikrysset ♥
 
Poff sa det så var det kväll. Och med tanke på att ingen hade varit ute förutom jag så drog jag med alla på en kvällsPW och ett besök på utegymmet.
 
Fullmåne över fullmånegatan!
 
Filmmys i soffan väntar och det känns så skönt att ha en riktig vilohelg tillsammans. Snart drar alla basketmatcher igång och då har vi varenda söndag bokad. Det gäller att njuta nu.
Puss

Fredagsfeeling!?

17:05:00
Fredag!
 
Fredagsfeelingen sken med sin frånvaro när jag skulle ut i ösregnet imorse, men när det väl var gjort kom den så smått! Håller tummarna för torra löprundor i helgen.
 
Mums för benbuljong och fläsklägg efter fastan!
 
Denna fredag har jag varit på olika gym och jobbat samt på hemmabesök hos vissa. Helt fel dag att jobba på det sättet för jag har blött som hur mycket som helst. Varannan timme har jag blött igenom hela dagen. Kan det bero på hur jag äter att mensen kom 4 dagar tidigt och att jag blöder på samma sätt som innan jag steriliserade mig? Och ja, man har fortfarande mens efter sterilisering. Passande att jag valde röd tröja och läppstift just idag också, haha!
 
Det låg finpost i postfacket idag. Martinas och Mattias ny bok som är en Handbok i Biohacking.
Spännande!
 
Jag jobbar det sista vid datorn under en filt i soffan innan jag kan ta helg medans Laura och Filip är i full fart med att planera sina outfits för Halloween! Filip vill tydligen vara clownen It igen 😁
 
Denna helgen ska vi göra så litesom möjligt och har absolut ingenting bokat. Tur är väl det med tanke på hur jag blöder.. Nu på eftermiddagen har jag fått huvudvärk om jag stått upp i mer än 15 minuter. Förhoppningsvis är det bättre redan tills imorn. Dock längtar jag redan efter nästa vecka när vi ska fylla på med leverbiffar Jag kommer verkligen behöva fylla på mina depåer.
 
Hoppas du har haft en bra fredag och får en mysig kväll!
PUSS

Det satt långt inne idag alltså!

07:24:00
Fy bubblan, vilken start på dagen!
 
Jag vaknade kl.5 av piskande vind och spöregn. Inget favoritväder att ge sig ut på löprunda i. Så idag satt det långt inne. Alltså så där avgrundsdjupt långt inne. MEN ut kom jag, blötare än blötast blev jag och så var det med den saken.
 
Ny benbuljong är upphälld och klar. Idag buljongfastar vi och det var så gott att starta dagen en kopp buljong som precis puttrat i 18 timmar. MUMS!
 
Det är torsdag och det betyder fullt ös för min del.
PUSS

En riktig golunch

13:24:00
Utbildningsdag med golunch!
 
Onsdag, bloggens 13 årsdag och mitten av september. Visst skenar tiden förbi? Hur kan det ha gått 13 år sedan jag började blogga och hur sjutton kan vi redan vara i mitten av den här månaden. Jag fattar ingenting.
 
En kaffe i solnedgången innan första delen av min online-utbildning startade.
 
Två timmars paus ledde till 1 timme på gymmet med ben och rumpa i fokus.
 
Följt av 45 minuter bastu och kallduschar. Så GÖTT!
 
Dagens måltider gar bestått av : Ryggbiff och smör. Jag klagar INTE!
 
Puss

Bloggen fyller 13 år!

00:10:00
Idag har jag bloggat i 13 år!
 
 
Tack till er:
-Som varit med sedan starten
-Som hittat hit under årsen
-Som delat glädje och sorg med mig
-Som följt med i med och motgång
-Som sett mig utvecklas
-Som sett mina barn växa upp
-Som kommenterat
-Som testat mina recept
 
TACK för att ni läser mitt livs dagbok!
 
HÄR← kan du läsa det allra första blogginlägget!
 

En vanlig tisdag

21:15:00
En helt vanlig tisdag!
 
6°C kallt idag och hela 7 graders skillnad från gårdagens morgontemperatur. Det är tvära kast från dag till dag nu. Men soluppgången var helt bedårande. 
 
Finaste Mia var hos mig på Exhale för PTpass ♥
 
Tur att jag gjorde alla mat igårkväll efter jobbet för idag har livspusslet gått i ett, precis som det gör varje måndag och tisdag (och torsdag...).
 
Min kropp är mitt tempel och jag försöker verkligen ge den allt lite extra allt som tack för allt den orkar. Spikmatta och spikkudde är något jag använder flitigt och har svårt att se att jag hade kunnat leva utan. Det hjälper vid, mensvärk, träningsvärk och spänningar i kroppen.
 
Lagom mör ikväll efter en lång arbetsdag och basketträningen. Gick och la mig samtidigt som trion ikväll med och nu väntar jag bara på att timern ska ringa så jag kan ta bort spikmattan och sova.
 
Puss oc godnatt!