FaceBook
Instagram
Mail

Höstlovet, hur gör ni?

09:44:00
V.44 och höstlov!
 
Samma vecka varje år. Om vi har möjlighet så pusslar vi för att ha barnen hemma. Lättare sagt än gjort att få ihop allt när barnen har 16 veckors liv per år och föräldrar har 4-6 veckors semester. (Hur går det ihop liksom?) Jag har ju "bara" 2 hela veckors semester per år. 
 
Så detta lovet har vi delat upp det 50/50 här hemma. Jag har jobbat heldagar mån-tis och idag jobbar jag halvdag och går på höstlov sen. Zoran jobbar ons-fre och söndag! Ännu ett lov som löst sig och nu är det dags att börja pussla inför jul.
 
Hur gör ni?
 
Igår kom jag hem kl.19 och det var kolsvart hemma. Öppnade dörren och möttes av den där↓ söta pumpan i hallen med kuslig musik i bakgrunden och så fort jag klev innan för dörren skrämde hela utklädda familjen mig, busigt och roligt!
 
Happy Halloween 🎃

Superhjältar Mot Cancer

22:31:00
Riktiga Superhjältar
 
Finns dom? Riktiga superhjältar alltså... Det gör dom absolut! Jag vet det för att jag träffat dom själv. Jag hade äran att bli inbjuden till en välgörenhetsgala för att vara med och stötta deras ideella arbete.
För det dessa män och kvinnor gör för svårt sjuka barn är helt fantastiskt. På deras lediga dagar drar dom på sig sin specialsydda superhjältedräkt och beger sig mot Sveriges barnsjukhus för att skänka glädje till våra allra sjukaste barn. Till barn som måste gå igenom det allra värsta och som kämpar allt vad dom kan för att i bästa fall vinna över det hemska dom drabbats av.
Hur stort och fint är inte det!?
 
För att dessa sanna Superhjältar ska kunna fortsätta sitt viktiga "uppdrag" behövs det så klart pengar som hjälper dom att ta sig till ALLA barnsjukhus i Sverige. 
 
Man kan skänka valfritt belopp via swish eller bankgiro
 
Galan hölls på Trädgårn och allt var så fint arrangerat.
Klädkod var smoking och det är så klart extra festligt att klä upp sig!
 
Kraftfullt välkomnande i entrén 
 
Med mina bordsdamer Johanna och Camilla
 
Allt var så fint dukat!
 
Arrangören Charlotte Bergman och  Stefan Odelberg välkomnade oss och presenterade sponsorerna!
 
Trerättersmenyn med tillhörande dryck var så god!
 
På scen denna kväll var även grundarna för Superhjältar mot Cancer, Hanna Ferms, Samuel från The Pudles och auktionsutroparen. 
 
På plats samlades det tillsammans in över 250 000, allt hann inte räknas.
 
En helt fantastisk kväll med tårar och skratt!

Klockan Sex Hos Mig - Martina

21:47:00
Klockan Sex Hos Mig - Martina Johansson
 
Söndagen den 21 oktober var vi hembjudna till Martina på bloggmiddag. Det känns lyxigt att komma hem till folk på trerätters måste jag säga. Så kul att se hur dom bor, hur dom dukar osv. 
 
Kvällens meny som även den var LCHF:
 
Värdinnan!
 
Kvällens förrätt - Fröknäcke med röror på.
Mycket gott och precis lagom!
 
Huvudrätt - Helt klart den godaste pulled pork jag ätit.  Påminde om kebab i smaken och var perfekt till sötpotatisen och rödbetorna med fårost.
 
Efter husesyn dukades det fram för efterrätt i vardagsrummet, riktigt mysigt!
 
Efterrätt - Chokladtårta med hallonpannacotta som var supergod och koffeinfritt kaffe till som faktiskt smakade som riktigt kaffe. Mums! Perfekt avslutning!
 
Kvällens härliga gäng ♡
 
Nästa bloggmiddag blir hos Pernilla! Det ser jag framemot!
 
Första middagen kan ni läsa om HÄR

Klockan Sex Hos Mig

15:45:00
Klockan Sex Hos Mig 
 
I våras la jag upp en idé på ett av mötena på Influencer Workshopen, att köra ett Halv åtta hos mig -koncept. För er som kanske inte vet är det ett tv-program på TV4 där fyra främlingar i samma stad bjuder varandra på trerätters hemma hos varandra. 
Men i våras hann vi aldrig med och nu i höst är det paus i Influencer Workshopen, men vi ville ändå köra på denna idén.
Så jag bjöd in till första middagen som gick av stapeln lördagen den 6:e oktober.
 
Menyn skickades till tjejerna kvällen innan!
Självklart LCHF och dessutom mejerifri då jag äter mejerifritt i oktober.
Mina gäster: Martina, Johanna, Pernilla och Siranee
 
Klockan 18 ringde tjejerna på dörren och hade fina presenter med sig. Så snällt! Efter husesyn fick dom bubbla i vardagsrummet medans jag gjorde iordning förrätten. 
 
Dukat och klart för förrätten - Räkbåten
 
Medans jag dukade av och fixade huvudrätt fick tjejerna ett balansspel att hållas med, det stod från 6 år på, men jag vette sjutton alltså, haha! Det var så kul att lyssna på dom medans jag gjorde maten klar att serveras.
 
Huvudrätten- En lax kommer lastad 
 
Och trots att vi var proppmätta efter både förrätt och huvudrätt så var det ändå dags för efterrätt.
 
Efterrätt - Coco Island
 
Jag hade förberett ett musikquiz till tjejerna!
 
Siranee vann!
 
Efter spel, drinkar och shotar följde jag tjejerna ner till spårvagnshållplatsen och vinkade av dom innan jag gick hem och städade undan.
En helt klart lyckad middag!
 
Vlogg ifrån dagen och kvällen!
 

Att njuta av det enkla

09:52:00
God morgon!
 
Idag är en sådan där dag som jag känner livet i mig. Visst är det Madicken som säger så? Jag tycker det är så fint, precis som mycket annat Astrid Lindgren satt ord på.
Göteborg som varit grått ett par dagar fick åter strålande sol och blå himmel denna torsdag. Efter att ha lämnat barnen i skolan hann jag med en PW efter att jag lämnat bilen hemma. Skönt att börja lite senare en sådan här dag.
 
Krispig, men ändå fuktig luft med strålande sol ♡
#Promeneramera!
 
När jag kom hem var frallorna klara att tas ur ugnen.
Gofrulle innan jobbet alltså!
 
Ha en underbar torsdag kära ni!
Puss

Höstpromenad

11:37:00
Det gäller att passa på!
 
I söndags kom min mamma och Bengan till oss för att äta söndagstacos, gå höstpromenad och fika. Det var 21 grader varmt ute och solen sken från klarblå himmel.
Ett riktigt mysigt avslut på veckan.
 
Mamma och Bengan ♡
 
Inte en endaste ätbar svamp hittade vi..
 
Vilken fantastisk brittsommar vi haft!
Puss

New in - ho ho ho!

09:31:00
Mörkare tider på gång!
 
Med tanke på att jag alla dagar i veckan har träningskläder på mig så är det ju mest sådana kläder jag har och förbrukar.
Det är ju väldigt lyxigt att mina arbetskläder är just träningskläder och sneakers, bekvämt är bara förnamnet. Det gör även att så fort som jag tar på mig civila/vanliga kläder ser ganska fixad ut, haha! 
 
Imorse klickade jag hem två par träningsbrallor som skall användas i vinter och i jul! Diskret har ALDRIG varit min melodi... Spännande att se om dom verkligen ser ut och sitter som på bilderna!
 
Ett par som skriker jul och ett par som lyser i mörkret!
 
 
Ha en fin onsdag!
Puss

Hälsoshot med citron, ingefära & gurkmeja

08:50:00
Skål och god morgon!
 
Dagens shot är intagen och jag är på väg till jobbet.
Tänkte jag skulle dela med mig av hur jag gör min hälsoshot då den är så sjukt enkel och inte kräver minsta ansträngning = inga ursäkter för att slippa undan.
 
Jag dricker den för att boosta mitt immunförsvar, alltså hålla mig frisk och även hålla min allergi och mina njurar i schack.Gurkmeja förebygger och hjälper mot inflammation, torra slemhinnor och cellförändringar.
 
En dagsdos hälsoshot
1 högt snapsglas
5 cl färskpressad eko citronjuice (jag använder Garants)
1 krm malen eko ingefära
2 krm malen eko gurkmeja
Rör om tills allt blandats ihop utan klumpar och shota!
 
Tar du liknande shot på morgonen?
Om inte tycker jag absolut att du ska börja.
Puss

Premiär för Halloween på Liseberg 2018 (BILDBOMB)

14:13:00
Premiär för Halloween På Liseberg 🎃
 
Igår var det äntligen dags. Vi har längtat hela familjen. Vädret var ju så härligt med 20 grader och sol, helt perfekt! Vi var där innan dom öppnade parken och vi var inte ensamma om man säger så.
Men väl inne på Liseberg var det lugnt och barnen kunde åka i princip vilken karusell dom ville utan att köa. Vi hann krama alla kaniner, gå på bokstavsjakt, titta på teatern (SÅ SEVÄRD), umgås och visa med Familjen Lopez, titta in spökhusområdet vid stora scenen och mycket mycket mer! Jag älskar att titta på allt fint dom dekorerat med.
 
Detta året är man helt säker ifrån zombies, clowner och annat läskigt om man INTE går över bron till Spökhuset Gasten och hamnen. Där är det fullt på och dom skräms som bara den. Man går alltså över bron på egen risk.
 
BILDBOMB 🎃
 
 
Har du varit där i år eller har du planer på att gå?
Puss

Höstens Naglar 2018

09:55:18
Hej hej hösten!
 
Klar och krispig luft, prasslande löv , skiftande trädkronor och buskar, vackert! MEN för att vara realist och bosatt i Göteborg så är dom dagarna få jämnfört med kall och fuktig luft, starka vindbyar, grå himmel, ösregn från alla håll och våta löv som är lika hala som blank is.
 
Då jag INTE tar några risker att bli dyngsur påväg till och från jobbet går jag oftast klädd i både regnjacka och stövlar och med paraply i högsta hugg. Fru Regn liksom. I måndags påväg till Settie på GLANS var inget undantag. Efter fem veckor med rött och blått var det dags för nya färger.
 
Snygga naglar är givet och denna gång blev det höstiga naglar med army green, champangeglitter, svart lack och bling. Lika nöjd som alltid!
 
Mina naglar utan lack och förstärkning ↓
Tjusiga va?!
 
Puss

Att finna lugn

09:56:00
Svårare än man tror!
 
Jag skrev ju för inte så längesen om hur jag behåller mitt fokus (HÄR ←). Efter att ha hållt fokus kommer den värsta biten för mig, att lugna ner tempot. Det tar otroligt mycket på mig att gå från 10 bollar i luften till att jonglera med enbart tre. Men övning ger färdighet och nu känner jag hur jag verkligen kan slappna av och liksom glida med en stund. Så viktigt!
 
Att se denna himmel det första jag gör på morgonen ger mig en bra start på dagen ♡
 
Jag har ju massor att berätta, men kommer inte hinna med allt nu. Ska försöka knåpa ihop inlägget om helgens stora grej, det nya bloggprojektet Klockan Sex Hos Mig. Jag kom på idén medans vi hade Influencer Workshops, men då det aldrig hanns med så bestämde vi oss för att köra nu när Workshopsen är på paus denna termin. Så jag hade första middagen i lördags och kommer skriva om allt här samt visa ihopklippt video.
 
Puss

Kanelbullens dag

09:08:00
Uppmärksamma eller inte uppmärksamma, det är den stora frågan...
 
4 oktober och förutom att det detta året är en torsdag så är det ju också Kanelbullens dag. Tramisgt och onödigt kan tyckas och jag förstår det helt då det mu för tiden finns alla möjliga "speciella gottedagar". Kladdkakans dag, polkagrisens dag, lakritsens dag ja you name it! Men när jag växte upp så var det Fettisdagen, Gustav Adolfs dag och Kanelbullens dag som uppmärksammades. Kanske var det lite mer tydligt hemma hos oss just för att min pappa är bagare och konditor? Det kan bara så!
 
Hur som helst har det varit en tradition sedan jag var liten och då det faktiskt är som så att jag gjort ett bra LCHFrecept på just kanelbullar för ett par årsen så serverar jag ju mina barn väldigt bra bullar dessutom. 
Så igårkväll ställde jag mig och gjorde en plåt och familjen svepte dom på stört, men jag la undan så dom kunde äta en var idag också.
 
 
Vad tycker du och hur gör du?
Puss

Mejerifritt Oktober

09:02:00
Då var det dags igen!
 
Under månaderna Mars och Oktober kör jag sedan ett par år bakåt mejerifri LCHF. Förutom lite smör ibland, men undviker det helst.
 
Jag får så klart frågor om jag känner någon skillnad när jag äter så här och det enda är väl att det känns lite fräschare bara och så går jag ner (motvilligt) i vikt. Det enda jag egentligen saknar är ost ibland, that's it!
 
Har du testat mejerifritt en längre tid någon gång?
Puss

Tjejsläktträffen 2018

09:42:11
Vilken helg! 
Trots att vi blev färre p.g.a sjukdomar och annat så blev det så lyckat. God mat och dryck, härliga skratt, allvarliga samtalsämnen blandat med roliga samtalsämnen, massor av minnen, musikquiz och så klart nakendopp i sjön mitt i natten.

 Lizzys Brudar 2018



Tack för ett supertrevligt sista dygn i Mangskog allihop!
Puss