FaceBook
Instagram
Mail

Valborg

16:11:00
Glad Valborg hörni!
 
Jag började dagen med en härlig PW på 4km, det tog 32 minuter. Jag är så otroligt bortskämd med backar och dalar så varenda PW blir bra och utmanande. Idag fick jag sådan otrolig lust att springa, men hejdade mig då jag vet att det kan resultera i världens pollenchock.
Jag sparar springet i benen till Kreta tänker jag. Det är bara 16 dagar kvar.
 
Vi passade även på att grilla idag då vädret är helt fantastiskt och jag inte börjar jobba försen kl.16.
 
Ikväll kommer familjen fira valborg på Galaxen!
Puss

VIPevent, fest och goodiebag

12:03:00
Good morning!
 
Igår fick jag känna av att jag levt till fullo på torsdagen!
Det var det värt för det var ett superkul event på Kurragömma och en grym efterfest på Pumphuset.
 
Ett högt glädjeskutt fångat på bild av inspomamman utanför Kurragömma ♥
 
Theodora och Anna välkomnade oss allihop!
 
På pumphuset åt vi middag occh drack (mycket) bubbel och vin och dansade massor efter att Emil Gullhamn underhållt oss allihop på scenen!
 
Jag vaknade upp efter att ha sovit som en (full) prinsessa och gjorde mig ordning för att göra mig för att åka bussen in till Göteborg för att jobba. Men Theodora överraskade oss alla med brakfrukost och körde mig in till Göteborg efteråt. (Tur det för det blev nödstopp på 7/11tappen i Mölnlycke på vägen,haha!)
 
När jag köpte presenter till barnen under eventet fick jag även en goodiebag som barnen blev överlyckliga för!
 
Har ni inte varit på Kurragömma någongång eller har svårt att komma till Borås så är hemsidan stället ni ska besöka! Allt det magiska finns även där!
 
Puss

Sveriges barnsligaste tonåring!

17:13:00
Hello!
 
Nu sitter jag på väg till Borås. Utan paraply så frustrationen går att ta på.
 
 
Men skiit i det nu för jag ska dit och vara med och fira och nyinviga Sveriges kanske barnsligaste tonåring, Kurragömma!
Japp Kurragömma den Magiska Leksaksaffären fyller hela 13 år iår och blir därmed tonåring.
 
Det har varit en stor renovering och nu är vi ett stort gäng som ska fira detta tillsammans med Anna och Theodora på VIPkväll i butiken och jag är så glad att kunna vara med ♡
 
För er som har instagram kommer det att gå och följa kvällen om ni följer @undermyumbrella.se och @kurragomma samt på #kurragömmaborås.
 
Puss

Ordningen återställd

08:24:35
God morgon!
 
Jag har en fullspäckad dag framför mig.
Först PTjobb mellan 9-11 och sedan kommunalt jobb 12-16. Sen blir det snabbt hem för att fixa mig för kvällens nyinvigning på Kurragömma i Borås och övernattning där!. Men skriver mer om det senare.
 
Denna morgon är jag åtminstone laddad på rätt sätt då jag kom ihåg att köpa kokosoljan igår. Yeey!!
Nu kör vi skiten ur den här torsdagen!
 
Puss

Olja i kaffet!

09:31:29
God morgon!
 
Soligt och plusgrader i Göteborg denna onsdag! Fantastiskt! Gårdagens skitväder är förlåtet!
 
Rubriken tänker ni och ja, jag har olja i mitt kaffe.
Absolut inte hela tiden och det är enbart 0.5dl ljummet kaffe i koppen och o.5dl olja som jag blandar och halsar.
Varför undrar ni kanske då?! Det finns 2 anledningar:
1. Jag har svårt att få i mig fett (trots att jag ätit LCHF i snart 9 år) och detta är ett bra sätt för mig att få i mig det.
2. Jag är ingen frukostmänniska och fastar därmed fram till lunch eller middagen och då jag tränar hårt måste jag ha bra fettdepå som kroppen kan livnära sig på så att inte kroppen inte tar från mina muskler. Jag går ju nämligen på fettdrift och inte glukosdrift (kolhydrater) för er som inte riktigt förstår. 
 
Dock har min kokosolja varit slut i 3 dagar och jag är därmed inne på min andra morgon med olivolja att shota i kaffet. Gillar inte kokosoljan heller men den står minsann i framkant just nu. Jag får inte glömma att köpa idag!!
 
Nu är jag på väg till jobbet och svettas bort på en spårvagn! Mysigt!!
 
Ha en underbar onsdag! Puss

Snöfall, pollen och 21 dagar kvar

09:16:00
God morgon!
 
Vi vaknade till regn som lagom till barnen skulle lämnas på skolan blev isvindar och hagel blandat med regn. Mysigt! NOT!!
Sen började det desssuton snöa stora bomullstussar. Suck! 
Jag skulle hem och lämna bilen efter att jag hade lämnat barnen så jag passade på att ta på extra byxor, extra strumpor och boots. Till och med skinnhandskar letade jag fram. (Svea-vinterjackan tvättade jag och la ner i källaren igår så den vägrar jag dra fram!)
 
Och nu när jag gick påpälsade hemifrån så slutar både isvindarna blåsa och snön att falla. Den ljusblå himlen vågade t.o.m visa sig!
 
Så nu går jag här "under my umbrella" pollensvullen och typ svettas av allt jag tagit på mig.
21 dagar kvar till Kreta-resan och behöver jag ens skriva att det ska bli gött?!
 
Nu kör vi skiten ur den här tisdagen tycker jag!
 
Puss

Söndagen

20:57:59
Vilken fantastisk solig helg vi har haft!
Trots att det varit vind (bor ju trots allt på västkusten) så har det varit ganska så varmt och gött.
Vår inglasade balkong är ju guldvärd alltså för det går att öppna upp på alla sidor och liksom välja vart man vill ha stängt eller öppet vilket gör det väldigt lätt att skapa vindskydd. I veckan ska vi dock göra iordning öppna balkongen på andra sidan så vi kan njuta av eftermiddagssolen också.
 
Körde ett rumpapass med gummibandet imorse! Solen bara gassade och det blev liksom utomlandsfeeling. Om 23 dagar tränar jag på ett varmt Kreta.
 
Efteråt njöt jag av en riktigt god och krämig kycklingsallad till brunch!
 
Resten av dagen har gått åt till att damma, dammsuga, vattna blommor, handla, hämta paket, slänga sortering, laga mat, duscha barn, måla naglar och till sist lägga barn. Eller lägga sig gör dom ju själva och likaså somnar.
 
Dagens middag - Köttbullar, broccolimos och gräddsås!
 
Filip och Laura ville ha likadana naglar fast ändå tvärtom!
 
Nu ska jag slötitta på tv och svara på PTmailen som såg lite full ut.
Hur var er helg?
 
Puss och Kram!

Krya på dig-paket

17:26:00
 
Imorse fick jag ett sms om att jag hade ett paket att hämta ut. Det kom från Kurragömma och jag försökte verkligen komma på vad jag hade beställt då jag vet att jag ska dit på invigningen på torsdag och har planerat ett par köp då.
 
Jag åkte iallafall och hämtade ut det och förstod ganska på en gång att det inte var till mig och inget som jag hade beställt.
Så när jag kom hem fick Laura öppna paketet och visst var det till henne.
Bästa kompisen Cornelia med familj hade skickat ett krya på dig-paket till henne.
Hon blev så glad och jag blev så rörd. Tack!!
 
 

Isabelle 4 år!

20:30:00
I onsdags fyllde barnens kusin Isabelle 4 år och idag var vi på kalas för att fira henne ♡
 
Fasters stora tös, vad tiden går fort ♡
 
Kusinerna Bus - Filip & Liam ♡
 
Puss

Inatt släppte spänningen

09:20:30
God morgon!
 
Vaknade till strålande sol, klarblå himmel, fågelsång och stans huvudvärk. Kändes som att huvudet skulle gå i tusentals bitar. Fatrade ganska snabvt att det var spänningen jag haft aedan Lauras nötchock som hade släppt. Skönt ändå för huvudvärk kan ju ipren bota!
 
Just nu myser jag med öppna glas på inglasade balkongen och morgonkaffe innan jag och barnen ska ut på vårens städdag i föreningen. 
Efter det ska vi på kalas och fira barnens kusin Isabelle som fyllde 4 år i onsdags.
 
En rolig dag med andra ord!
Puss

När chocken lagt sig kommer..

23:39:58
När chocken lagt sig kommer tröttheten som ett brev på posten. Laura mår fint och vi med, MEN när man som förälder blir påmind om hur lätt ens barn kan tas ifrån en blir det jobbigt. I huvudet ser jag hur jag egentligen hade velat rymma från verkligheten och bosätta oss på skyddad plats så jag kunde vaka över henne 24/7. 
 
Men det går inte. Vi måste fortsätta med vardagen som betyder att jag och Zoran måste jobba och därmed lämna barnen i skolan. Vi måste lämna Lauras liv i andras händer, lita på att dom märker om livsfara uppstår och lita på att dom klarar av akutsituationen med massor med andra barn runt omkring sig dessutom.
Förstår ni hur läskigt det är?
Inte bara för oss som föräldrar som måste lämna över ansvaret till andra människor utan för dom som måste ta över ansvaret.
Skitläskigt!
Det kryper i hela mig när jag skriver det.
Jag har idag pratat med Lauras klassföreståndare om att personalen kanske borde gå på genomgång om hur man hanterar akutsituation när den uppstår så man är mer "bekväm" om/när det inträffar då det är många nya pedagoger som inte var med på det när Laura började på skolan.
 
Så alltså. Jag jobbade både igår och idag, men jag känner att jag är trött i huvudet just nu. Det är mycket som snurrar som måste hamna rätt. Och det kommer det att göra. I helgen är jag ledig och det passar så bra just nu.
 
Puss och godnatt
 

Akutmedciner har räddat ett liv!

09:33:00
God morgon!
 
Just idag är jag så tacksam och ödmjuk över att kunna skriva att den är god för det är den. Det kunde nämligen varit precis tvärtom. 
 
Ni som läst bloggen länge vet att Laura blev nötallergiker när hon var 1,5 år. Hon fick då en allergiskchock efter att ha fått en halv cashewnöt och höll på att kvävas här hemma. Som tur är hade vi hjälpande medicin hemma den gången som jag gav henne innan det blev så kritiskt och som underlättade lite.
 
Inlägget kan läsas HÄR!
 
Det togs blodprover och då visades det att hon var dödligt allergisk mot alla nötter. Vi blev utbildade hur vi skulle göra vid akutsituation och fick akutmediciner att bära med oss överallt. Personal på förskolan och skolan fick också möjlighet att få gå och lära sig hantera akutsituation (om dom ville) och även där finns akutmedciner.
 
Efter det togs det blodprover varje år för att om det förändrades och ifall det tillkom andra allergier.
I augusti 2015 precis efter att vi kommit hem från semestern på Gran Canaria fick vi ett brev som fick mig att gråta, av lycka! Allergin hade ändrats. Laura hade utvecklat pollenallergi och därmed hade flera nötter fallit bort från allergilistan. Hon var "bara" dödligt allergisk mot cashewnötter pch pistagenötter resten skulle vi börja fösa in i hennes kost.
Lycka!!! 
 
Sedan dess har vi sakta, men säkert börjat ge henne nötprodukter under kontrollerade former. Och det har gått bra, tills för ett halvårsen när Zoran gav henne en valnöt och hon sa att det kliade i munnen och sedan fick nässelutslag på kroppen. Det kunde vara att valnöten varit i samma fabrik som en cashewnöt fick vi till oss då. Men vi har aldrig gett henne valnöt igen efter den gången ifall att. 
 
Och så igår då så fick hon en liten bit av min hemmagjorda lchfsnickers medans hon läste läxor. Den har hon ätit MÅNGA gånger utan någon som helst reaktion. I en halvtimme läste hon läxor och gick sedan iväg. Efter typ en kvart fick jag en känsla att gå runt och se vad barnen gjorde och hittade inte Laura. Hom var på toaletten och såg svullen och rödgråten ut. Hon sa att hon hade ont i magen och ont i halsen och att hon inte sagt till mig för att hon var rädd att jag skulle säga att hon inte tålde jordnötter. Mitt älskade lilla barn vill ju tåla nötter!
Så rätt hon kunde ha! För precis så var det ju! Dock livsfarligt och hon vet nu att hon aldrig får göra så igen.
 
Jag fattade ganska snabbt att NU är det dags att för första gången på 6 år behöva göra det som vi lärt oss. Emsam med alla 3 barnen ringde jag Zoran och sa att det var dags och han skulle komma. Sen ringde jag 112 samtidigt som jag löste upp kortison i vatten och gjorde iordning adrenalinsprutan.
Då började hon kräkas och trots att hon ätit massa mat så kom det bara upp nötbitar inkappslade i slem. Fattar ni vad kroppen är grym eller?! Den sorterade ihop det den inte ville ha och fick upp det. Sen började hon att få svårt att andas så då slog jag in adrenalinsprutan och började hälla i henne kortisonet. Dom medicinerna  hjälpte och hon blev bättre för stunden. Akutmediciner botar inte utan dom undelättar och sparar en lite tid förhoppningsvis.
 
Strax efter kom ambulansmännen och jag lämnade dom andra barnen till grannen så dom kunde vara där tills Zoran kom. TACK! Precis när vi satt oss i ambulansen kom Zoran.
 
Jag och Laura åkte iväg och i ambulansen började reaktionen eskalera igen. Hon blev svullen i ögonen, klia i halsen och nässelutslag började komma. 
 
Väl inne på sjukhuset fick vi snabbt ett rum och hon fick massor med mediciner och en infart. Nässelutslagen blev värre och värre och kliet i halsen vägrade avta så det fick ges ännu mer mediciner. Och till slut hjälpte det!
 
 
Laura fick så mycket beröm. Hon gnällde inte en enda gång och var hur tuff som helst. Min kämpe! Även jag fick beröm för att jag gjort ett bra jobb. Det värmde för där och då känner man sig så maktlös som förälder ♡
 
 
Nu mår Laura bra och en ny remiss för blodprover är skickad för nu börjar allt om från början! Vi måste få veta vilka nötter det är exakt även om jag och Zoran bestämt att alla nötter ska uteslutas vad proverna än visar. Detta vill VI inte göra om i onödan och tar hellre det säkra före det osäkra.
 
Så till alla i allmänheten vill jag som förälder nu göra en vädjan!
Snälla, tänk er för innan ni öppnar en nötpåse på  spårvagnen, tåget, tunnelbanan, bussen, flyget, väntrummet eller var helst du befinner dig. Det kan finnas någon som är dödligt allergisk i närheten.
 
Tack! 

Pang i pannkakan

09:15:00
Good morning lovers ♡
 
Efter en grym dag på jobbet igår och en skön nattsömn på 7 timmar känner jag livet i mig denna onsdag.
Jobbar till 16 i gymmet idag och det är ovanligt att jag jobbar längre än kl. 14 på onsdagar och torsdagar. 
 
Igårkväll fick jag ställa mig och steka pannkakor till Evelina då hon ska på bio med sin klass idag och behöver matsäck. Jag passade på at göra till mig själv också som kvällsmat. 
Recept till 4st pannkakor
Vispa ihop:
2ägg
1dl mjölk 
1msk fiberhusk 
2msk mandelmjöl eller 1 msk kokosmjöl 
1krm vaniljpulver 
Stek i mycket smör  på medelhög värme och gärna i gjutjärnspanna för bästa pannkakorna.
 
Evelina ville ha ica sötströ och kanel på sina och det smakar precis som fattiga riddare, MUMS!
 
Hoppas ni får en superbra onsdag!
Puss

We love shoes!

17:25:48
Hello!
 
Tiden springer iväg och jag har jobbat sen tidigt imorse. Trodde jag skulle hinna blogga innan jobbet, men fick göra annat på vägen istället. Mu har jag en liten paus innan dagens sista klient så jag passar på.
 
Igår tog vi nämligen en tur till Freeport (som numera heter Hedes Fashion Outlet). Vi handlar nästan alla våra sneakers där nämligen. Mycket snygga skor, ofta limited edition och til sjukt bra priser. 
Dock hände något som aldrig hänt förut. Vi åkte nämligen därifrån med tre par skor och INGET av dom var till mig. Helt otroligt! 
 
 
Lids6en fick varsitt par och tjejerna ville ha likadana!
Ynka 845kr för alla tre!
 
Snygga va?!
 
Nu ska jag jobba vidare!
Puss

Inte för att jag räknar eller så...

09:27:18
 
Eller så gör jag faktiskt det! Vi längtar så mycket efter denna resan. Det ska bli så gott att bara vara vi fem och njuta av varandra utan vardagens alla måsten.
 
All-inclusive är fantastiskt för oss barnfamiljer måste jag säga. Man slipper slänga pengar i sjön genom att beställa mat barnen antingen inte gillar eller bara tar en munsbit på. Man slipper stressa och fundera på vart man ska äta och om alla är sugna på vad restaurangen erbjuder.
Alla TUI's Family Village har haft underbara bufféer med god mat och variation. Dessutom väldigt noga markerat för matallergiker och tillmötesgående personal. Laura har t.o.m fått egna tallrikar och fått ta mat ifrån köket om det behövts. We love it!
 
Sen att slippa tvätta och städa är ju inget minus heller! Bara träna, bada, sola och umgås. Underbart!
Skrev jag att vi längtar?! Haha!
 
Gran Canaria Augusti 2015
 

Påsk hos svärmor!

08:56:06
God morgon!
 
 
Sista lediga dagen innan verkligheten drar igång.
Inte för att jag varit direkt långledig, men ändå.
Jag längtar efter att få träffa mina PTklienter och göra det jag gör bäst, coacha dom!
 
Igår var vi ju hemma hos svärmor på påskmiddag! 
Hon hade lagat massa gott som vanligt. Kifle, sarma, kyckling, lamm, gris, schnitzel, ugnstekta sötpotatis och potatis, sallad, såser. Så gott och något för alla.
Hon hade även bakat pinocchio-tårta med färska bär som dom andra åt.
Efter att vi hade ätit körde Zoran mig till jobbet för att sedan åka tillbaka och fira med sin bror och barnens kusiner.
 
Det kom ju snö igår som fortfarande ligger kvar, men det är så lite så det lär töa bort fort.
Sen får det räcka med snö tycker jag. Nu vill vi ha vår!
 
Har ni fått en omgång snö i påsk?
Ha en fin måndag ♡

Biomys i Borås

09:30:47
God morgon!
 
Här sitter hela familjen vid köksbordet och myser. Filip bygger lego, tjejerna målar, Zoran läser tidningen och jag bloggar. 
Jag och Zoran ska snart köra ett benpass. Vid ett-tiden ska vi vara hos svärmor och äta påskmiddag.
 
I fredags åkte vi till Borås för att se BabyBossen tillsammans med Theo,Emil och barnen. Alla barnen gillade filmen och jag var den enda vuxna som inte somnade, haha! Helt klart sevärd ändå!
 
Efter bion tog Theo med oss till Kurragömma - Sveriges mest magiska leksaksaffär. Den lever upp till det kan jag säga och är värd att besöka både i fysisk och butik och på nätet. Just nu renoverar dom och den 27 april ska jag dit på exklusiv invigning, så lekande kul!
 
4 stolta föräldrar till våra 6 underbara ungar ♡
 
 Sen blev vi hembjudna på hambugermiddag! Hur gott som helst och det är ju så härligt att alla barnen har en kompis i aamma ålder och leker så bra medans vi vuxna kan få konversera tillsammams allihop och verkligen umgås. Alla får utbyte liksom!
 
Ingen ville åka hem men när klockan blev nio så var det dags att börja tänka på refrängen.
Tack för en superduper dag vår kära Borås-familj ♡
 
Puss

Påskafton!

18:59:17
Kolla in dessa sötnosar!
 
 
Vi har inte bara ätit massa gott till frukost idag.
Medans flickorna var ute med granntöserna och lekte passade Zoran och jag på att träna.
Överkroppspass stod på schemat och även idag kunde vi köra ute på inglasade balkongen. Dock med glasen stängda idag.
 
 Efter passet hade tjejerna kommit hem så vi alla njöt av varsin lyxig proteinmilkshake ♡
 
Hoppas ni haft en bra påskafton ni också!
Puss

Påskfrukosten!

15:27:22
Dagen springer iväg och vips ska jag snart gå och jobba för kommunen ett par timmar.
 
Påskfrukosten var så mysig imorse. Det är sällan vi äter ihop på morgonen av den enkla anledningen att jag inte är en frukostmänniska. För att jag ska kunna äta måste jag ha gått upp och gått en PW eller tränat innan. Helst börjar jag äta efter lunch någongång.
 
Lax, köttbullar, prinskorv och ägg i massor!
 
Äter ni något speciellt idag?
Puss

Glad Påsk!

07:32:00
God morgon och Glad Påsk!
 
Här vaknade alla 3 kidsen tidigt och sprang ut för att leta ägg som påskharen lagt ut inatt. Det blev napp direkt! Vilka superletare! 
 
 
Nu ska det fixas traditionell påskfrukost ♡
Puss