FaceBook
Instagram
Mail

Månadens naglar

12:51:06
Gult är läckert!
 
Vips hade sex veckor gått och det var dags att gå till Settie på GLANS STUDIO och byta färg på naglarna. Tydligen nöjde jag mig inte vid att bara bli blond utan valde en superläcker pastellgul på naglarna. Så klart med glitter på vissa av dom.
 
Hur läckra!?
 
 

Blondin igen

06:41:36
Man ska aldrig säga aldrig!

Efter fem år med andra hårfärger är jag nu blond igen. Min svägerska Dragana slingade mig blond i lördags. Rycker till varje gång jag ser det blonda i spegeln, så ovant är det.

Hello Blondie!

Jag trivs bäst i svart hår och när jag blundar och ser mig själv är det i svart hår.

Trivdes bra i brunt med...

Men nu är det slingblond jag får vara. Grå slingor (typ 7 stycken) har börjat komma och det känms enklast att dölja dom och kommande grått/vitt i blond. 


Jag som 18-åring

Härligt att bli äldre va?!
Puss

Ägg och majo

13:28:00
Jag tröttnar aldrig!
 
Man hade kanske kunnat tro att jag vid detta laget skulle ha tröttnat på ägg efter över 10 år med LCHF, men nej! Ägg tröttnar jag aldrig på. Speciellt inte om jag får majo till. MIn standard lunch eller snack är just ägg med majonäs. Jag har ingen micro eller ugn på gymmet där jag jobbar och jag har svårt att äta kall mat. Så då har det blivit att jag har 4-5 ägg i en burk med 1dl majonäs. Mättar bra och klarar sig utanför kylen länge. Grymt bra att äta efter träning då det mättar och ger bra näring och därmed energi.
 
-"Äter du kokosolja direkt ur burken?" utbrast Julia (ägaren av gymmet) förskräckt häromdagen.
Så hardcore är jag inte att jag äter kokosolja rätt upp och ner, haha!
 
Ägg är supermat! Det innehåller så mycket näring och man blir mätt. Det är inte dyrt och man kan äta det på många olika sätt. Proteiner och fett i en perfekt kombination fylld med vitaminer och mineraler. Det finns många myter om ägg som främst uppkom på 80-talet då fett målades upp som hälsobov och fettskrämselpropagandan var ett faktum.
 
Äter du ägg?
PUSS

Laura har brutit handleden

08:39:00
Sicken panglördag det blev!
 
Vi var hemma hos Zorans bror med familj i Rannebergen. Vi åt tacos, barnen lekte, Zoran och Nino snackade i vardagsrummet och jag och Dragana färgade håret i köket. En riktigt trevlig eftermiddag och kväll.
Precis när Dragana hade tvättat ut mitt hår och lagt i massor med silverschampoo (som är helt lila för den som inte vet och det färgar allt i sin väg) i mitt hår så hörde vi Laura gråta i panik från barnrummet.
Jag satt då alltså fast på badrumsgolvet med hela håret dränkt i silverschampoo och kom ingenstans så Dragana fick springa och kolla vad som hände. Filip och Jana kom till mig i badrummet och stannade där med mig, jag tror att dom tyckte det var läskigt.
Jag hörde allt som dom andra sa ute i hallen, men dom hörde inte mig när jag försökte kommunicera, PANIKEN i mig alltså, vilken soppa. Zoran och Nino tog Laura och skyndade sig till bilen för att åka till akuten. Och där satt jag fast i badrummet... Fy alltså! Ni vet det där typiska dåliga samvetet man får. Men men, vi sköljde ur schampoot och gick och satte oss med alla dom andra barnen som var lite chockade och ledsna. 
 
Det som hände var att Evelina, Laura och Masha dansade inne på rummet, Laura ramlade när dom snurrade varandra och PANG landade fel med handen och bröt handleden. AJ!
Väl på sjukhuset så röntgades hon, men bilderna blev suddiga och dåliga. Det dom kunde se var att alla ben i handeleden är brutna, men dom kunde inte se om skelettet rört sig och därmed ligger fel. Dom valde därför att gipsa henne för att om en vecka öppna gipset och ta nya röntgenbilder för att se så det läker rätt. Det får vi verkligen hoppas!
 
Laura tyckte att det var ganska coolt att få gips ändå, som tur är!
 
Vår spralliga tjej som är fylld med energi kommer nu inte få spela fotboll, åka skridskor och kanske inte ens vara med på gympan under i 2 månader... Hon kommer nog klättra på väggarna till slut. Typiskt nog är hon högerhänt också och går i 3:an så är det ju mycket nationellaprov i skolan så vi hoppas på att det läker fint så hon kan skriva med gips.
 
Bilder på mitt hår kommer i ett annat inlägg...
PUSS
 
 

En superfredag

13:07:00
När det inte blir som man tänkt..
 
..utan så mycket bättre. Som engenföretagande PT så betyder mitt jobb tro det eller ej, mycket tid framför datorn. Det tar tid att göra kostscheman och träningsupplägg som är personanpassade. Mycket tid till att gå igenom alla anteckningar för onlineklienter, hör av sig till blivande kunder och så allt som har med bokföring att göra.
Det sistnämnda är vad jag gärna drar på, haha! Det är så tråkigt med alla papper, kvitton och siffror, men så nödvändigt. Jag har dessutom valt att ha FULL KOLL själv. Jag lämnar in pärmar som är i fin ordning med allt uträknat och på plats. MIn revisor är lycklig!
I fredags hade jag avsatt tid till att jobba med det på morgonen innan jag skulle jobba hos klienter, men när Theodora hörde av sig och ville komma till Göteborg och träna och äta frukost med mig så bytte jag gärna.
 
Vi hade en riktgit mysig morgon med ett härligt ryggpass och sedan frukost hemma hos mig (kokosgröt så klart) och massa catch-up! En riktigt bra start på fredagen.
 
Puss

En bra start!

11:20:00
En riktigt bra start t.o.m!
 
Att hinna med att träna innan jobbet på morgonen tillhör inte min vardag. Eller ja, hunnit hade jag ju så klart om jag valt att gå upp en timme tidigare, men jag prioriterar att få sova ordentligt dom dagarna jag kan, alltså som senast till 06:30. 
 
Men så i torsdags hände det och visst känns det gött att starta dagen så. Och att det redan var ljust dessutom. Jag som vant mig att träna precis innan mitt fastebryt vid lunch tyckte att det var riktigt gött och förstår varför jag valde att träna tidigt förut.
 
Ett härligt rumpa/benpass fick det bli 💜
Mitt träningsmål just nu är att öka i muskelmassa med 4 kg. Och det kommer ta tid, men det gör mig ingenting. Jag gillar långsiktiga mål.
 
Hann även med att njuta av min numera standardfrukost - kokosgröt.
Och se vilka fina tulpaner, riktig tulpanform.
 
När tränar du helst?
PUSS

Rostbiff och rödvinssky

09:49:00
I det enkla bor det vackra...
 
Det är så lätt att göra god mat hemma. Mat som inte är krånglig att göra och som sätter guldkant på tillvaron. Rostbiff med rödvinsky är så lätt att göra och kräver inte mycket tid vid spisen då det lagar sig själv. Har man dessutom turen som jag hade i veckan att handla en fin rosbiff från en svensk gård till priset 99kr/kg så är det ju dessutom en ganska billig finmiddag.
 
Middag för 4-6 peroner
Ingredienser:
1kg rostbiff
50g smör att steka i
3dl rödvin
1st köttbuljongtärning (Jag använder Kungamarkattas)
Salt och peppar
 
Gör så här:
 
Rostbiffen
Sätt ugnen på 125 grader.
Bryn smöret i stekpanna och bryn hela köttbiten på alla sidor. Det ska inte brännas, men få fin färg. Salt och peppra under tiden du vänder köttet. När alla sidor fått fin färg lägger du köttet i en ugnfastform och kör ner kött-termometern så att spetsen är i köttbitens mitt.
Ställ sedan in köttet i mitten av ugnen i ca. 1 1/2-2 timmar. När köttet är färdigt ska det vila inslaget i aluminiumfolié ca. 10-20 minuter inna det ska skäras upp. Skyn i ugnsformen sparas till rödvinsskyn.
 
Beroende på hur du vill ha köttet ställer du termometern på:
50°C för rött kött (jag föredrar detta)
55°C för rosa
60-65°C för genomstekt 
 
 
Rödvinsskyn
Häll i rödvinet i stekskyn som bildats i stekpannan då köttet bryntes. Låt det koka upp innan buljongen smulas i under omrörning. Låt sedan skyn sjuda under tiden köttet blir klart i ugnen. Häll i köttsaften från ugnsformen och rör om. Salta och peppra efter smak.
 
Tips på tillbehör:
Rostade rotfrukter, blomkålsris, smörstekt vitkål/vaxbönor eller sallad.
 
Rostbiff med rödvinssky, ugnsrostade sötpotatischips, stekt purjolök och avokado
 
Smaklig spis!

Oxfilé på en onsdag!

09:02:00
Det kan inte hjälpas...
 
Går man förbi köttdisken en helt vanlig onsdag och ser att oxfilén reas ut med 30% p.g.a kort datum så köper man (iallafall jag) den. Så lill-lördagens middag blev lite lyxigare än vanligt om man säger så. Kan ju säga att Zoran inte började gråta när han såg maten heller.
 
Oxfilé med wokad vitkål, purjo och paprika, endast kryddat med salt och peppar.
Så enkelt och så gott!
 
Jag gillar mitt kött rare eller medium/rare och tycker att riktigt fintt kött smakar bäst när det är blodigt ♥
 
Hur äter du helst ditt kött?
Puss

Att känna sig snygg

18:52:00
Visst är det viktigt!
 
Min vardagslook är ju utan tvekan träningskläder. Dels för att det är min jobbklädsel och dels för att jag tränar varje dag. Det är sällan jag är vad jag kallar "civilklädd" och bär vanliga kläder som jeans, kjol eller klänning. Därför känns det lite extra viktigt för mig att dom gånger som jag kan, klär mig i annat än träningskläder och sminkar mig och/eller fixar håret.
 
En typisk vardagslook för mig!
 
I söndags var en sådan dag. Jag var i stan för att äta blogglunch på Jimmy and Joan's New York med Pernilla, My och Martina  Och jag fick så mycket komplimanger så jag kände mig verkligen snygg ♥ Tänk vad snälla ord kan göra.
 
 
Så när jag kom hem från min luchdejt så bad jag Evelina ta lite kort på mig.
Och hon är superduktig, på 10 sekunder hade hon tagit så många fina bilder.
 
Ännu roligare blev det idag när HM uppmärksammade bilderna på instagram. Evelina blev så stolt när hon fick veta att dom gillat hennes bilder.
 
Puss

HemmaSPA

08:06:11
Barnens första spa-upplevelse 💜

När vi hade flyttat hem igen efter kökrenoveringen så överraskade jag barnen med hemmaSPA.
 
Jag hittade roliga ansiktsmasker på Flying Tiger.

Trion fick lägga sig raklånga på varsin del av soffan. Jag rengjorde deras ansikten och la på den kletiga ansiktsmasken. 
 
Evelina var den enda som hade på sig masken i 20 minuter. Se så söta dom såg ut ♡
 
Efter ansiktsmasken fick dom handmassage medans vi tittade på film. Riktigt mysigt faktiskt!
Det blir nog fler hemmaSPA-dagar om barmen får bestämma.

Puss



Tisdag

09:21:31
Idag är det ingen vanlig dag för idag är det lillebror Daniels födelsedag, hurra hurra hurra!
Grattis ♡

Förutom att lillebror fyller 30 år så är det en vanlig tisdag. Vilket betyder lång dag på jobbet för mig. Älskar tisdagar! 

Uppladdning med superfet kokosgröt, tända ljus och förra veckans gula rosbukett som bara blir finare 💛

Puss


(PR) The Reef äventyrsbad

18:24:00
"Detta inlägg är i samarbete med Stena Line"
 
Som barnen hade längtat efter första dagen på sportlovet. Det har nämligen varit bestämt länge att vi skulle åka på pressresa med Stena Line till The Reef äventyrsbad i Danmark. Det var ju exakt två årsen vi var där och här kan ni se hur det var då:
 
 
 Här kan ni se vloggen vi gjorde i samband med resan!
 
 
Vi åkte med Stena Danica som avgår kl.8 ifrån Göteborg. 
 
Självklart hälsade Happy oss välkomna på båten. Vet ni att barnen är med i många av Stena Lines reklamer?
 
Vi hann med en fika på båten innan det började gunga som bara den.
 
Resten av resan spenderade vi uppe på däck för att det gungade hur mycket som helst. Vi hade tur med vädret trots blåsten som tur var.
 
 
Vi hann även in en sväng på The Reef Bar!
 
Väl framme i Danmark njöt vi av att gå på fastland som inte gungade, haha! Det tar bara 7 minuter att gå från färjan till The Reefs äventyrsbad så man behöver inte stressa för många vill ju checka in på rummen så vi passade på att luncha i restaurangen medans vi väntade på att vårt rum skulle bli färdigt.
 
Vi bodde i ett av dom nyrenoverade familjerummen och hade rum nr 405. 
 
 
Vi svidade om snabbt för att gå ner och bada i äventyrsbadet. Barnen var så taggade och det var ju exakt lika kul som dom mindes det. Favoriterna är helt klart stormarna, utomhuspoolerna och vattenrutschkanan!
 
Efter flera timmars bad så gick vi upp till rummet för att göra oss i ordning för kvällens middag.
 
Mätta och belåtna somnade vi för att vakna upp hungriga och redo för hotellfrukost. Vi la in extra växel för att hinna vara så länge som möjligt i äventyrsbadet innan vi skulle checka ut från hotellet.
 
Hej då Danmark!
 
Även hemresan bjöd på fint väder och lyckligtvis inget gung. Så vi hängde hela vistelsen i The Reef Bar och käkade gott och drack goda drinkar. Man får verkligen karibisk feeling där. Skön musik och härlig miljö och fantastisk personal.
 
Vi längtar redan tills nästa resa!
Har ni besökt The Reef Bar eller The Reef Äventyrsbad?
Puss


Klockan Sex Hos Mig - Johanna

10:42:00
Klockan Sex Hos Mig- middag hos Johanna.
 
Kolla in menyn, MUMS!
 
Supertaggad på middag och dejt med favorittjejer ♥
 
 
Fint dukat!
 
Förrätt - Räkcocktail med avokadomousse
 
Huvudrätt - Älgsadel med tillbehör
 
Vid bordet - Johanna, Pernilla och Siranee
 
Efterrätt - Mangopannacotta 
 
Och supergod rom till det ♥
 
Efter maten blev det dans och först när klockan var närmare ett kom taxin och hämtade mig.
En riktigt god och rolig middag som dessutom var helt LCHF. Så himla fint att anpassa till mig och Pernilla så vi kunde äta allt.
 
Näst ut är Siranees middag, spännande.
Puss

Väderkontraster

12:34:29
På 24 timmar...

Imorse såg vår gata ut på ett helt annat sätt än igår. Dagens vy var mer i min smak.

Torsdag 14/3-19 kl.7

Onsdag 13/3-19 kl.7

Visst är det lite lustig att det på ett dygn kan vara sådan skillnad ändå? Jag hade lämnat sovrumsfönstret lite på glänt igårkväll när jag gick och la mig och kl.5 imorse väcktes jag av fågelkvitter. Inte superlätt att somna om då direkt.

Min supertrio imorse på väg till skolan ♡

Redan fredag imorn och jag kan inte förstå hur veckorna bara susar förbi.
Puss

Bästa deon

08:48:00
"Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.com"
 
Att vänja av sig från deo..
 
Under flera år så använde jag Absolut Torr under armarna. Det är en vätska som gör att man inte svettas på det stället man valt att behandla i upp till 7 dagar. SÅ härligt att slippa ha våta fläckar under armarna, men... Det är smärtsamt när man applicerar det och det i sig ger väl en hint om att det inte är superbra kanske. Så jag bestämde mig för att sluta och i samma veva även byta ut "vanlig" deo mot en naturlig deo utan massa hemskheter i.
 
Det var hemskt i början. Helt plötsligt förstod jag vilken skit jag använt i alla år. Svetten luktade hemskt och jag tvättade mig med vatten flera gånger om dagen följt av ny deo, la naturliga masker i armhålorna smörjde med kokosolja och aloe vera, ja allt möjligt. Till slut efter ca 9 veckor kände jag mig bekväm. Jag har fått vänja mig vid att det är vått i armhålorna emellanåt, vilket är en HELT NORMAL GREJ, men som jag valt att ta bort under en tid. Så dumt!
 
Jag testade alla möjliga naturliga deos under tiden och min absoluta favorit som jag har använt i över 8 månader nu är Dr. Organics Aloe Vera. Den doftar fräsht, men inte för mycket och den fräscha doften håller i sig under hela dagen. Evelina har hela tiden använt naturliga deos och när våran tidigare favorit slutade tillverkas köpte jag denna till henne också. Jag hoppas att tjejerna aldrig ska börja använda dom "vanliga" som nivea, dove och andra så dom slipper göra samma resa som jag.
 
Denna använder jag, Aloe vera Roll-on Deo HÄR 
 
Använder du deo?
 
PUSS


Om 151 dagar...

15:21:00
Om 22 veckor eller 151 dagar eller rättare sagt 3634 timmar är framme på Cypern.
 
I lördags kunde vi inte hålla oss längre så vi bokade en resa till värmen i mitten på aaugusti. I vanlig ordning ska vi njuta av svenska sommaren och sedan avsluta på topp innan skolan börjar.
Denna gången åker vi till Cypern. Det är så roligt att vi bestämt oss för att i största möjliga mån besöka nya länder när vi bokar resor.
 
Visst ser det magiskt fint ut på bilderna ♥
(Bilder lånade från tui.se)
 
Det känns så gött at ha detta att se framemot efter svenska sommaren!
Har ni resor planerat? Varit på Cypern? Tips på vad man absolut inte får missa i så fall?
Puss

På vår gata i stan..

09:58:29
..såg det ut så där när vi gick upp i morse ⬇️

Vi kommer nog få en del snö och slask innan det blir vår på riktigt eller vad tror ni?
Nu har det redan blivit massor med slask och i Linnestan där jag jobbar först idag syns det inte ens att det snöat.

Ha en fin onsdag!
Puss



Resklara

09:35:00
 
Ready for the world 🌍
 
Igår bokade vi årets solsemester ♥
 
 
På hemresan från Sicilien gjorde en av våra välanvända resväskor sin sista resa. När jag och Zoran fyllde 20 och 25 år så fick vi nämligen varsin stor fin resväska av mina svärföräldrar och det är en av dom som 11 år senasre hade gjort sitt.
Under mellandagsresan så snubblade jag över riktigt snygga epic-väskor på Accent. Dom var nedsatta i pris så att jag fick största väskan och handbagageväskan till priset av vad bara stora väskan skulle kostat till ordinarie pris.
Sådana klipp gillar man. Senast jag kolla var det fortfarande erbjudande på dom. Så behöver du också väskor inför kommande resor så gå in och kika.
 
Första väskorna med hårt skal och 4st hjul för min del. Väger typ ingenting och så lätta att köra.
Exakt dessa väskor hittar du →HÄR
 
 

Home sweet home

12:08:34
Nu har vi bott hemma i snart två veckor och även om alla lådor inte är uppackade i skåp ännu så känns det ändå som att vi är hemma i nya köket. 
 
Älskar att dricka morgonkaffe och titta ut genom kökfönstret ♡ Dock var det en aning mer dimmig utsikt idag än på bilderna nedan!
 
Det får ta den tid det tar att bli klara med att packa upp i köket helt enkelt. Jag vägrar stressa över det mer. Stressen + pollen var det som drog ner mitt immunförsvar så jag blev mottaglig för halsflussbakterierna, jag bara vet det! Halsflussen har smittat även Evelina som går på penicillin sedan i tisdags och är smittfri i eftermiddag. Laura tar sin sista dos imorn och jag på lördag så jag hoppas det räcker med att vi är 3/5 som fått det.

Efter att ha lämnat Filip ovh Laura imorse hann jag med corepass, frukost och kvalitetstid med Evelina innan jag åkte till jobbet.

Önskar dig en fin torsdag ♡
Puss


Fettisdagen

10:50:25
Semlor ♡

Jag jobbar fram till kl.20 ikväll så jag trodde inte jag skulle hinna göra semlor till familjen, men jag hann göra dom i all hast imorse.

Nu kan dom njura av LCHFsemlor ♡

Äter du semlor?