FaceBook
Instagram
Mail

Happy Halloviiin

08:39:15
God morgon!
 
Ikväll går nästan alla barn runt på vår gata och säger bus eller godis. Vi gör det väldigt organiserat hos oss och det sitter uppe både inbjudningslspp till att vara med och även en "vi vill inte ha besök-lista" som grannarna kan skriva på om dom inte vill att barnen knackar på hos dom. 
 
Detta året köpte Zoran en vit pumpa (ej målad) och Evelina fick måla hur den skulle se ut.  Väldigt söt tycker jag.  Dock blev Filip förtvivlad över att den INTE hade tänder detta året. Haha!
 
Med ynka 2 grader, men som känns som -2 åkte pälsen på idag! Hade glömt hur varm och skön den är.  Är det kanske dags stt tvätta och hänga ner skinnjackan och bomberjackorna nu tro?
 
Isåfall är det ju dags att ta upp vinterjackan och den vill jag kemtvätta innan. Den har ju hängt där nere i källaren sen i april. Har ni tagit fram vinterjackan ännu?
 
Ha en fin tisdag!
Idag jobbar jag 9-20 och sen har jag höstlov med barnen. Myyyys!
Puss

Nu är hon här!

10:11:00
God morgon!
 
Igår packade jag och morsan in  (flera ton)  hennes saker i bilen och åkte mot Göteborg.  Nu ska hon vara inneboende hos oss i några (många) veckor medans hon går utbildningen och bredvidgången. Om allt går dom planerat så har hon lägenhet från och med 1 mars.
 
Vi firade så klart lite grann igår
 
Nu sitter vi alla framför skärmar efter vår PW i det härliga vädret. 
 
Vad gör ni idag?
Puss

Tåg till Örebro

15:32:10
Hello!!
 
Sitter i skrivande stund på SJtåg till Örebro. Det känms konstigt att resa dit själv utan Zoran och barnen. Denna gången är det nödvändigt. Imorn ska jag på begravning av min extrafarfar Roald som somnade in 23 september. Mamma ska hämta mig på stationen sen åker vi hem till henne och börjar med sorgshjärtat som vi ska ha med.
 
På lördag åker jag och mamma till Göteborg och då blir hon inneboende (och kanske lite barnvakt) hos oss tills hon gått färdigt utbildningen, börjat jobba och flyttat in i sin lägenhet. Jag ska även bli hennes PT på riktigt nu. Oj,oj oj! Hur ska detta gå?!
 
Nu ska jag passa på att plugga!

Ett av två sorgshjärtan!

08:25:06
God morgon!
 
Jag är oförskämt pigg för att ha sovit färre timmar än jag behöver. Jag höll på länge med sorgshjärtat som Zoran ska ha med sig på begravningen här i Göteborg imorn. Det var mer pilligt att göra detta hjärtat än jag brukar då det är yttre krans av rosernas blad.
Jag är nöjd med detta hjärtat. Rosorna ser så levande ut som en riktig hösteld.
 
Gjord med kärlek ♡
 
Ikväll ska jag och mamma göra det som vi ska ha med oss till begravningen i Örebro.
 
Men först blir det jobb!
Kram 

Suck! Stackars PTbilen!

23:41:12
Sååå idag gjorde jag det igen.
Skadade vår älskade PTbil. Backade och på EN obevakad sekund så sa det bara "SKRAAAAP". Som tur är så är det "bara" förardörren med tillhörande spegel (och fälgen) som skadats och därför kommer det "bara" vara att byta ut den mef sidospegeln och allt.
 
Självklart är vi försäkrade, meeen då vi har ny bil så är självrisken på vagnskada 6250kr. Saftigt och helt klart pengar vi hellre lagt på annat.
Och vad sa Zoran då?
Inte det jag trodde iallafall. Han frågade om JAG var okej..? Min snälla man. Jag önskar ändå att han kunde varit liiite sur. För mitt dåliga samvetes skull. 
Nu är det som det är och PTbilen får åka på verkstad så fort som möjligt.
 
Typiskt va?!
Puss

Babyface

23:11:00
(Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för NordicFeel)
 
I torsdags var jag på ett lyxigt och mycket (alltså MYCKET) välbehövt besök hos Jessica på Allékliniken.
Det var ett tag sedan jag var på ansiktsbehandling och min hud var i total kaos. Smutsig hud och plitor samt mens och ägglossningsfinnar som avlöser varann. Jag var i akutbehov av en av hennes hjälpande, renande och underbara ansiktsbehandlingar. En hel timme av total njutning.
 
 
Mitt ansiktsvatten hade tagit slut så ett nytt följde med mig hem. Jag är helt såld på Exuviances produkter och tycker verkligen om dom. Jessica vet ju precis vad min hud behöver och vad den tål och inte tål. Hon är kunnig och jag kan nada så jag lyssnar och gör som hon råder mig. Jag har ju turen att kunna köpa produkterna av Jessica på kliniken här i Göteborg. Men om du vill köpa dom och inte har möjlighet att ta dig dit så finns dom till bra pris HÄR.
 
Jag använder dagligen:
Ansiktstvätt
Ansiktsvatten
Dagkräm
Nattkräm
 
För att lyxa till det extra hemma använder jag:
Djuprengörande och återfuktande ansiktsmask
 
 
 
 Har ni testat produkterna? Eller unnat er en ansiktsbehandling någon gång? Om inte så kan ni ju börja med att skriva upp det på julens önskelista!
PUSS

Streptokocker A

13:34:30
God morgon!
 
Tisdag redan och bara 2 dagar kvar tills jag åker till Örebro och 4 dagar tills jag och mamma kommer till Göteborg för att hon ska börja sin utbildning. Woop woop!
 
Imorn har Filip tid på ÖNH på Lundby. Filip går nämligen på antibiotika igen för streptokocker A och därmed ryker mandlarna. Inte nog med Filip så har Laura också halsfluss så nu i oktober har alla 3 haft det. Nu får det räcka.
 
I somras fick jag veta att streptokocker A antingen blir halsfluss eller stjärtfluss på barn upptill 10 år och sprids flitigt på förskolor och skolor. Visste ni det? Det gjorde inte jag.  Det var min kusin Sofia som jobbat många år som specialistsjuksköterska på barnmedicin på Östra sjukhuset och numera som barnmorska på BVC som lärde mig det när Filip hade det i somras samtidigt som han hade halsfluss. Båda måste så klart behandlas med antibiotika då det är samma. Dessutom kan man gå runt och vara bärare på streptokocker A utan att veta det och utan att veta om det och därmed smitta andra. Man lär sig nytt hela tiden.
 
Sen Filip fick antibiotika har hans finger också blivit bättre. Stackars kille, vad han får gå igenom mycket! ♡ Först öronbarn och nu halsbarn med infekterat finger. 24:e antibiotikakuren i hans 5 åriga liv. 
 
-"Ser jag ledsen och rädd ut mamma?"
Hahaha! Han är bäst!
 
 
Inte ens Laura slapp undan denna gången ♡
 
 
Nu blir det jobb!
Ha en fin tisdag.
Puss

Lunchdejt!

20:49:00
God kväll!
 
Vilken dag det har varit. Mycket som snurrar i huvudet och mycket som ska falla rätt, om rätt sätt finns vill säga. Måndagar alltså! Kan ju ändå trösta mig med att att jag jobbar med det jag älskar. Ett privilegium faktiskt!
 
Det var skönt att få en lunchdejt med Johanna (som är en av grundarna till Skapande Verksta) idag. Hon bjöd med mig till ett hälsocafé nära Domkyrkan. God sallad och så mättande! Bäst av allt var sällskapet!
 
Förresten har det varit SVINkallt i Göteborg idag. Det var nästan så att jag tog fram vinterjackan, men bara nästan. Nu är det inte långt kvar till vintern.
 
Puss

Bilar 3

08:02:00
Som vi väntat.. 
 
Filip var ett stort fan av Bilar-filmerna förut, men nu kändes det som att glappet mellan 2:an och 3:an blev för stort. Men filmen var bra och helt klart sevärd. Filip var förtjust, men när vi kom hem så var det återigen Titanic och Descendants som var prio 1.
Tjejerna tyckte också den var bra, men det är inte deras typ av film. Det sa dom faktiskt själva.
 
Det var nära att vi missade filmen p.g.a att det inte fanns parkeringar i stan. Vi hade noll koll på att det var hockeymatch igår. Men vi hann ändå som tur var.
 
Har ni sett den?
Puss

Höststäd

23:52:15
God kväll!
 
Jag fick sovmorgon fram till 20 över 8 imorse. Jag kallar det sovmorgon för att barnen var vakna innan mig, men väckte mig inte. Älskade ungar!
Klockan kvart i 10 fick jag se att grannarna plockade fram skottkärror utanför oss ich då kom jag på det. -"Skit också!! Föreningens städdag!"
Snabbt in i duschen och på med kläder efter väder. Evelina ville följa med ich dom sndra två ville vara hemma. Zoran sov (eftersom hsn jobbat natt) så det gick ju bra.
Ut gick vi och städade i drygs 2 timmar. Eve var superduktig. Välförtjänt av efterfikat.
 
Det är livet i bostadsrättsförening det.
Räknade ut att detta var min 14:e städdag, inte så illa va?!
 
Puss
 

Så som i himmelen...

08:51:00

Två personer i min närhet har gått bort. Den ena efter ett långt liv och den andra för tidigt. Båda begravs på samma dag och samma tid. Jag åker till Örebro på begravning och Zoran går på begravning här i Göteborg. 
 
Förr tyckte jag att begravningar enbart var sorgliga, men dom senaste åren har jag sett dom som något vackert, som ett värdigt avslut och chansen till att få ta farväl en sista gång. En minnesstund som så klart är sorgsen men ändå så kärkeksfull ♡
 
Ni vet att ett vitt arkiv underlättar för anhöriga va?
Jag har mitt klart, har du?
Puss

När det friskar i...

18:53:00
God kväll!
 
Gårkvällens vackra himmel ♡
 
 
Det är så mycket som snurrar i mitt huvud just nu. Det har bland annat att göra med det som hände på Filips förskola för ett par veckors sen. Jag vill bara få ett slut på det hela och hoppas innerligt på att slippa gå vidare med det. Jag vet att det är skitjobbigt att läsa sådant här, men jag måste ändå förklara varför det ibland blir glest mellan inläggen även om jag inte kan gå in på det.
 
Förutom att jobba och plugga blir det mycket kvalitéstid med barnen. Igår var vi ute i det fina vädret.  Filip är inne i en rolig period nu. 
Top 3 intressen är:
1. Noas ark
2. Titanic
3. Descendants 2
 
Här ser ni Noa i sin ark som inväntar stormen.
 
Han har sådan underbar fantasi och är fenomenal på att göra verk av sina idéer. En blivande ingenjör kanske?!
 
Puss

Oh no!

13:41:32
-"Det kommer bli bra, det kommer bli bra!!" Mantrar jag för mig själv idag.
 
Igår fick jag nämligen veta av ägarna av gymmet fastighetsägaren beslutat att herrarnas dusch skall rivas ner och renoveras och att vi under tiden måste byta omklädningsrum med männen för att dom använder duschen mer än kvinnorna. Baserat på att det är fler män än kvinnor som är medlemmar så klart.
Rimligt, men ändå jobbigt läge för min kvinnliga klienter. Men allt kommer lösa sig, med lite vilja och samarbete ♡ Mina klienter är bäst så kag vet att vi klarar dessa veckor.
Själv har jag en liten tvätthandduk som jag tvättar kroppen med i handfatet under tiden. Alla sätt är bra utom dom dåliga!
 
Ett litet ryggpass körde jag dagen till är! Jag älskar att träna rygg! Vad tränar ni helst?
 
Puss

Ett dygn på SPA

10:50:00
God morgon!
 
Bloggpaus p.g.a vår spa-vistelse i helgen. I 3 årig bröllopspresent fick jag nämligen det i present av Zoran. Ett dygn på Falkenberg Strandbad (även kallat Strandbaden) som har fått pris för Europas bästa SPA 2017.
Det var dessutom första gången för oss båda, men defintivt inte sista.
 
Klockan halv 2 lämnade vi barnen hemma med deras farmor och åkte mot Falkenberg. Incheckningen var klockan 15 så vi var framme precis i tid. Det ligger precis vid havet och direkt när vi gick ur bilen så slogs vi av den underbara havsdoften.
 
Efter incheckningen gick vi till vårt rum 110 som låg precis vid SPA-ingången. Som att inte det var nog så hade vi dessutom en terass med 10 meter till havet. Välkomstpaket i form av bubbel också.

Vi skyndade oss att byta om till badkläder och morgonrock för att få uttnyttja SPA:t (som är öppet till kl.23) till max. Men först drack vi upp skumpan och lyssnade på havet medans solen sprack igenom molnen.
 
Vi fick en rundtur inte på SPAavdelningen och det märktes att det var lördag för det var ganska så mycket folk. Men vi lyckades få en dubbelsäng i Hang-outen och spelade schack och drack goda drinkar.
 
Efter att vi tagit ett dopp i varmvattenspoolen och slappat ännu mer gick vi till bastun.Jag mötte en kvinna på vägen in i bastun som gick ner till havet och tog sig ett dopp. Jag tyckte att hon var modig och lite smått tokig då jag själv är en riktig badkruka, men efter att ha suttit inne i bastun ett br tag så blev jag sugen själv och gjorde slag i saken och sprang ut. WOW vilken känsla!! Kall, men häftig känsla. Zoran gjorde det också direkt efter mig. Men så kom jag ju på att INGEN hade trott mig om jag inte hade bildbevis så jag gjorde det en gång till och då filmade Zoran mig!
 
 
Sen myste vi mer i den lugna delen och även inne i Eldrummet som är mobilfritt. För att sedan ligga en stund i Hang-outen och ta en sista drink innan vi skulle göra oss iordning för middagen.
 
Middagen var en 3-rättersmeny och som ni vet så äter jag ju inte bara LCHF i oktober utan mejerifri LCHF så jag var faktiskt rädd att jag inte skulle kunna äta någonting, men så fel jag hade. Dom gjorde om och trixade för min skull. Det var livemusik av en pianist och det var så mysigt trots att hela restaurangen var full av folk.
 
Eftermiddagen gick vi ut på en promenad som slutade med att vi gick in till Falkenberg centrum och tillbaka. Dryga 5 kilometer så det var en bra kvällspromenad. Vi somnade mätta och belåtna och väldigt goa i kroppen.
Jag vaknade av mig själv kl.07:26 och var träningssugen, men gymmet (som ligger i en annan byggnad) öppnade inte försen kl.9 och så länge ville jag inte vänta så jag körde ett pass ute på terassen och avslutade med att springa några varv på piren ut i havet.
 
När Zoran hade vaknar så gick vi ner till frukostbuffèn och åt i lugn och ro. En mysig stund inna vi skulle packa ihoop och checka ut. Men inte skulle vi åka hem utan Zoran hade bokat in oss på deras speciella IVORY-upplevelse.
 
Under IVORY-upplevelsen så var det mobilfrittoch därför får jag beskriva det utan bilder.Vi var tre par som gjorde detta ihop.
Vi fick börja med att sätta oss i varsitt varmt fotbad med havssalt ifrån Döda Havet och om man ville fick man knacka på sina fötter med någon trähammare. Det gjorde inte jag. (Bacillskräck deluxe och fotfobi.) Där satt vi en bra stund.
Sedan fick vi smörja in våra ansikten med ett sheasmör innan vi gick in i en ångbastu. Där satt vi öänge och bara myste.
Efter det fick vi torka bort masken och skrubba varandra (alltså varrje par tog hand om varandra) med krossad is för att sedan sätta oss i en armoabastu. Därgick man in och ut ett par gånger för att skrubba med is. Låter kanske hemsk, men det var väldigt skönt.
När vi suttit i bastun ett tag var det dags för en dusch och sedan avkopplande bad i en varmvattenspool.
Därefter var det dags att göra underbar hammam på varandra. Alltså ligga på varma marmorbänkar och sedan skrubba varandra med hansdskar och rosentvålsskum.
efter det följde ytterkliggare en dusch och sedan lerinpackning i en ångbastu. Så härligt och kletigt.
Efter en bra stund fick vi duscha av oss leran och sedan gå in i ett varmt rumm och sörja in oss i rosenolja och bara ligga och ta igen oss.
 
En helt fantastisk upplevelse som tog llite över två timmar.Lena och rena gick vi ochduschade av oss oljan och åkte hem till Göteborg.
Så tack älskling för den här SPA-upplevelsen och vårt dygn med bara oss två. Jag längtar redan till nästa!

Har ni varit på SPA någon gång?  Berätta och tipsa gärna om vart vi bör åka nästa gång!
PUSS

Premiär för Halloween på Liseberg (BILDBOMB)

14:42:00
Fredagen den 13:e och passande nog var det Premiär för Halloween på Liseberg. 
Det var så perfekt! Lite folk så att man slapp trängas och barnen behövde inte köa på en enda karusell.
Nytt för iår är en sektion med zombies vid stora scenen. Alla får gå in där, men dom varnar och uppmanar att barn under 11 år inte borde göra det.
Jag gick dit filmade lite och gick därifrån. Jag blir inte rädd utan arg, haha!
Personalen går verkligen in för jobbet och skrämmer gärna skiten ur dig!
 
Vi gick även på kaninföreställningen på Kvarnteatern. Sevärd och så rolig både för barn och vuxna.
 
Bildbomb ♡
 
Laura hade målat teckningar till kaninerna ♥
 
Var ni där igår? Har ni planer på att gå dit?
Vi kommer garanterat gå minst en gång till.
Puss

Fredagen 13 okt

10:56:31
God morgon!!!
 
Denna vackra soluppgång mötte mig imorse ♡
 
På agendan står det jobb och Halloween på Liseberg. Ikväll ska jag även skåla i skumpa för imorn åker jag ich Zoran på spa. Längtar ihjäl mig.
 
Puss

She got skills and infected tonsills

11:42:07
Hello lovers ♡
 
Det blir en sen arbetsdag idag. Brukar inte sluta sen på torsdagar, men imorn ska hela familjen till Liseberg på premiär Halloween på Liseberg. Hoppas regnet håller sig borta imorn eftermiddag.
 
Evelina längtar tills imorn både för att hon ska till Liseberg, men kanske mest för att hon ska till skolan. Hon har nämligen halsfluss och idag är sista dagen att vara hemma för att vara garanterat smittfri.
 
Hon är intresserad av sminkning just nu och passar på att öva på sin skills när hon bara ska va hemma.
 
Tänk att hon blir 10 år snart! STOPPA TIDEN!
 

Isprinsessor

22:17:21
God kväll!
 
Jag ligger redan nedbäddad i sängen och bara längtar efter att få sova. Trött, men på ett bra sätt. Tycker synd om min man som ska jobba hela natten i busväder. Längtar efter vår SPAvvistelse vi ska på i helgen. Det behöver vi ♡
 
I eftermiddags så var det min tur att följa med Laura till skridskoskolan. Hennes gamla bästis från dagis åker med henne i samma grupp och det är ju superkul. Dom är verkligen så duktiga och det ska bli roligt att se hur mycket dom utvecklats vid terminens slut.
 
Laura och Moa ♡
 
Jag klädde mig som tur var i flera lager och fårullsdojorna åkte på. Hjälp så kallt der var i ishallen.
 
Hemma överraskade Zoran med att ha gjort min auberginelasange utan ost och med bacon istället. En god och mättande auberginegratäng blev det ♡
 
 
Nej, nu går ögonen i kors snart.
☆ Godnatt ☆

Morgonträning!

10:48:00
God morgon!
 
Vaknade upp med en härligt brinnande känsla i triceps och latsen. Underbart! När träningsvärk inte är förlamande utan bara bränner till lite gött vid aktivering av tränad muskel så är det helt klart topp 3 i bästa känslan. För mig iallafall. Jag går igång på endorfiner och mjölksyra och riktigt gottar mig i det.
 
 
Nu är det PTjobb och möten som väntar ♡
Det är med andra ord dags att köra skiten ur den här onsdagen ♡
 
Puss

Mini-bagaren Filip

21:45:00
God kväll!
 
Tittar ni också på fotbollen? Sverige får skärpa sig i andra halvlek alltså.
 
När jag kom hem från jobbet frågade Filip om han och jag kunde baka kakor. Han ville leka kakmonster nämligen. Jag kikade lite snabbt i skafferiet och såg att vi hade alla ingredienser för att göra mina 》LCHF syltgrottor《.
Filip är så duktig att ha med i köket. Han gör som man säger och är noga med handhygienen. Han tycker det är roligt på riktigt och vill verkligen lära sig.
 
Sockerfritt och glutenfritt så klart ♡
 
Är det sin morfars bagargen han ärvt tro? Är det så hoppas jag att han blir LCHFbagare.
 
Puss