FaceBook
Instagram
Mail

Ett lite tidigt julpynt

21:02:00
Det är lite tidigt, men det kan inte hjälpas!
 
Hela denna lördag har gått åt till att tvätta fönster, stryka julgardiner,  lyssna på julmusik, rulla ut julmattor, hänga upp julstjärnor och plocka upp julsaker. En mjuk pepparkaka (lchf så klart) hann jag till och med baka. Mest för att ersätta baconlukten efter frukosten med pepparkaksdoft.
Jag älskar att tvätta fönster, det är mysigt på någit konstigt sätt!
 
Fina Evelina kom verkligen i julstämning ♡
 
Varför börjar jag med detta nu då? En hel vecka innan advent... Jo, det är som så att nästa helg är jag i Stockholm på jobbresa tillsammans med Jessica från Allékliniken. Och även om jag är i Stockholm är familjen hemma och vill fira advent. Jag kommer jobba så mycket i veckan och kommer inte hinna fixa det då, så nu fick det bli juligt hemma hos oss lite tidigare... Det är ju mer som ska upp efter Lauras födelsedag så jag har inte gått all-in.
 
Pudriga barn som inte kan låta bli att pilla på allt fint!
 
När börjar ni julpynta hemma hos er?
Puss

Invigning av Swedish Taste på NK

20:32:00
Hej å hå vad tiden kan gå!
 
I torsdags var jag inbjuden till invigningen av Swedish Taste på NK.
 
Kvällens outfit
 
Min plus en var ingen annan än Pernilla. Vi möttes upp en stund innan eventet började och passade på att titta på NKs julskyltning imnan vi gick till Dorsia och drack ett glas champagne.
 
När bubblet var uppdrucket gick vi till NK där vi mötte upp Johanna med sin Kim och Siranee med sin vän. På Swedish Taste blev vi överösta med ostron som jag älskar. Så goda. Dom andra avnjöt även löjromstacos som såg magiska ut. 
 
Johanna, Pernilla, Sara, Siranee, Yvonne och Jag!
 
Som avslut på en bra kväll gick vi till OGBG där ett bord med gottigt stod och väntade på oss ♡
 
Puss

Aurora 1 år

21:45:00
Hipp hurra för lilla Aurora som fyllde 1 år igår !
Hon blev firad med ett superkalas idag och vi är så glada för att vi kunde vara med💗
 
Alltså tårtan, så vacker!
Men sötast var ändå lilla prinsessan!

Klockan Sex Hos Mig- Pernilla

09:57:37
Klockan Sex Hos Mig- Pernilla

Lördagen 10 november var vi bjudna hem till dalkullan Pernilla för trerätters middag. Till min fördel var även hennes meny lchf/keto så jag kunde njuta av allt hon serverade. Det är så kul att vi fullföljde denna idén för det är så roligt att komma hem till tjejerna och se hur dom bor och få smaka på deras mat som man annars bara ser på bilder.

Jag, Martina och Johanna blev hämtade vid pendelstationen av värdinnan själv, lyxigt! Väl vid hennes hus stod en liten dalahäst vid ytterdörren.

Vi fick husesyn och wow vilket fint hus med härligt öppna ytor. Sen blev det välkomstbubbel.

Mysigt dukat ♡

Förrätt - Sushirulle
Fräsch och god med tydliga smaker. 

Huvudrätt - Mustig Gulasch 
Supergod och gjord i Crock Pots nya tryckkokare. Stora härliga bitar av högrev, mums!

Efterrätt - Chokladmousse med färska hallon
Fräsch och god då den var gjord på avokado!

Sen blev det spel, skratt och mer vin inman vi åkte hem efter midnatt!
En riktigt rolig kväll med god mat och gött sällskap ♡



Premiär för Jul På Liseberg 2018

10:38:00
Jul På Liseberg 2018
 
Barnen hade räknat ner dagarna till premiäröppningen för årets Jul på Liseberg. Efter att jag hämtat dom på skolan åkte vi hem och åt middag klädde 8ss varmt och åkte in till stan.
Redan när vi åkte ner för backen mot Kvibergs Kyrkogård såg vi den enorma ljusstaken dom gjort av Atmosfear-tornet. Vi lyssnade på "All I want for Christmas is you" och kom i julstämning.
 
Huvudentrén 
 
På väg mot huvudentrén så pirrade det i magen av alla ljus och julmusiken som hördes. Klockan var strax efter kl.17 så det var redan mörkt på himlen. Det var inga köer så vi kom in direkt.
 
 
Familjen Babunović ♡ 
 
Julmusik, spraysnö, dekorationer, dofter av glögg och pepparkakor och juleljus i massor,  julkänslan var 100%.
 
En kör sjöng fina julsånger ♡
 
I Kaninlandet var det också jul så klart! Det var så lite folk så barnen kunde åka vilka karuseller dom ville utan att stå i kö.
 
Julkaninen Julius hus
 
Visst är det något magiskt med släng-gungan?!
 
Årets isshow är Svansjön, en balett på is. Den var så fantastiskt vacker att se på. Vilka otroligt duktiga konståkare, konståkerskor och balettdansöser. Laura drömmer om att få uppträda så en dag. 
Isen är öppen för alla att åka under dagarna så vi har lovat att vi ska åka där denna vintern.
 
Obligatoriska kyssbilden ♡
 
Vilken härlig Premiär-kväll det blev med perfekt väder. Det var som att man fick en smygtitt in i julen och för oss som älskar jul är det ju helt fantastiskt att få göra det när det är två veckor kvar tills julen flyttar in här hemma. Det blir så klart fler besök hit för oss.
Har ni planer på att gå dit?
 
Puss

Världens bästa pappa

22:40:00
Fars Dag!
 
Zoran är världens bästa pappa (tata) till våra barn och självklart firade vi honom. Med paket, egetpysslat kort av barnen och tomtebloss väckte vi honom. Till frukost tyckte Laura att vi skulle äta lchf-våfflor som är Zorans favorit så det blev det.
 
I paketet fanns en snygg grå rock och en marinblå halsduk.
 
Sen firade jag min pappa och min styvpappa Tobbe ♡
 
Firar ni Fars Dag och Mors Dag?
Puss

Ägglatte och äggmjölk

10:51:51
Kalla tider och varma drycker!
 
Hösten är här och vinter knackar på. Efter långa kalla dagar blir det gärna en ägglatte eller en äggmjölk med kakao i för min del.
Har du inte prövat så gör det!
 
Ägglatte - 1 kopp
1 rått ägg
2 msk kokosolja utan smak
2dl kokhett starkt kaffe 
Om man vill kan man ha i lite kryddor som kanel och kardemumma
 
Gör så här: Mixa ägg och olja (och kryddorna om man vill ha det) med stavmixer i en smal och hög burk/kanna häll sedan försiktigt i kaffet medans du mixar.
 
Äggmjölk - 1 kopp
1 rått ägg
2 msk kokosolja utan smak
2 dl kokhett vatten
(1 msk kakao om man vill ha varm choklad och lite ica sötströ om man vill ha den lite sötare)
 
Gör så här: Mixa ägg och olja (och kakao & sötning om man vill ha det) med stavmixer i en smal och hög burk/kanna häll sedan försiktigt i vattnet medans du mixar.
 

Docktokiga tjejer!

10:27:00
Dolly Style Love Tour
 
Till skillnad från förra året så kom vi ihåg att köpa biljetter till Dolly Styles turné som denna gången kom till Göteborg. Denna konserten fick Zoran följa med på för jag var ju med dom på Marcus & Martinus.
 
Tjejerna fick veta det på fredagen efter skolan och det var pirr i magen och glädskrik direkt.
Lördagen gick åt till att göra skylt och välja outfits för tjejerna. Jag fick äran att sminka dom och att limma ihop skylten på pinnar. 
 
När jag ser korten på tjejerna så ser dom så stora ut. Stoppa tiden!
 
I två timmar stod dom i kö för att få signerat sina poster och för att få krama Dolly Style-tjejerna.
Bilderna har Eve och Laura tagit själva med sina mobiler ♡
 
Ett minne för livet så klart!

Biopremiär Grinchen

19:56:00
Sevärd med garanterad julkänsla!
 
Vi har väntat på denna premiär så länge. Filip har räknat ner dagarna och imorse när han vaknade tittade han på mig, blinkade med sin långa ögonfransar och ögon som tindrade och sa: -" Mamma! Idag är det äntligen dags för Grinchen och jag har längtat SÅ mycket!"
 
Efter skolan åkte vi direkt in till Biopalatset och det var inte alls mycket folk i biosalongen. Så skönt!
Filmen var så bra. Välgjord, rolig och med riktigt bra handling. Passade oss allihopa och en av dom få filmer Zoran inte somnat till. Bara det är ett bra betyg i sig tycker jag! Rekommenderar verkligen denna mysiga julfilm. Se den, bara gör det!
 

Alla helgon-helgen

09:36:41
Var du också på kyrkogården?
 
Våra nära och kära ligger på olika kyrkogårdar. Min farmor, farfar, bror och hans mamma ligger på Kvibergs Kyrkogård precis nedanför oss. Zorans pappa, farmor, farfar och farbror ligger på Fridehems Kyrkogård i Backa ute på Hisingen. Dessa besökte vi lördags och tände ljus och på blommor och kransar.
 
Det var prioritering på avstånd då Zoran sov efter att ha jobbat natten och jag har haft så ont av min whiplash-skada sedan i torsdags att jag inte vågade köra så långt till  morfar och Kerstin som ligger på Tunge Kyrkogård utanför Lilla Edet och min mormor som ligger i Landvetter. Så vi tände ljus för dom hemma istället och åker dit någon annan dag.
 
Hur som helst är det fint att se att så många är på kyrkogårdarna just den dagen. Så mycket kärlek att det känns i luften man andas. Vackert!
 
Puss

Jimmy and Joan's New York

10:33:00
En liten bit av New York i Göteborg 
 
I måndags var jag inbjuden på pressfrukost av Elizabeth Rubin, ägaren av nyöppnade Jimmy and Joan's New York på Teatergatan 22 i Göteborg.
 
 
Vi bjöds på Bulletproof Coffee, deras cheesecake, rökta laxsbitar, bagels och tallrikar med röror på. Elizabeth har själv nogrannt valt ut alltifrån den exklusiva blå färgen på väggarna, till takkronor, koppar, handtag och ja you name it! Det känns lyxigt där inne.
 
Martina, Pernilla och Siranee var också på plats♡
 
Och Janne var också där !
 
Jag blir helt klart stammis!
Puss

Första snön

10:18:04
Snön låg vit på taken
 
 
Imorn är det en vecka sen första snön föll här i Göteborg. Här upp hos oss blev det ganska mycket och det fick ligga kvar i två dagar. Barnen var lyriska, mest Laura. 
 
Natten mellan lördag och söndag såg det ut så här ↓
 
Laura och Filip sprang ut direkt efter frukost på söndagen för att hinna leka i snön.
 
Det blev inventering av vinterkläder och beställning av allt som skulle kompletteras. Massor med skor och stövlar och även en overall till Laura som totalvägrar att gå tvådelat med termobyxor och jacka... Ska hämta paketet idag och visar ut allt här då.
 
Kom det npgon snö hos er?
Puss