FaceBook
Instagram
Mail

Fjällen Dag 1

21:24:42
Första dagen i fjällen ⛷
 
Åh, vilken bra resa det var hit upp. Knappt någon trafik och endast ett stopp för att gå på toa och köpa dricka. Barnen var grymma som alltid, dom är så vana att åka långt i bil tack vare alla våra turer till och från Örebro. Jag säkrade dessutom upp med åksjuketabletter till både barnen och mig.
 
Så vackert! Som att åka i en svartvit film ♥
 
Väl framme så var det bara att hämta nycklar och liftkort och gå till lägenheten. Och vilken lägenhet då, wow alltså! En trerummare med två sovrum med våningssängar, ett sovrum med dubbelsäng, kök och vardagsrum i ett samt fräscht badrum med både golvvärme och torkskåp. Och hur mycket förvaringsplats som helst vilket är helt fantastiskt. Här kommer vi minsann trivas.
 
Tre pirriga barn redo för en weekend i fjällen!
 
Snabbfotade bilder på lägenheten
 
Vi packade upp, åt lunch och svidade om till underställ och begav oss ut till backen som ligger precis utan för Ski Lodgen där vi bor. Vi hade bokat utrustningen hemifrån så den var bara att gå och hämta. Jag hade tur och fick sprillans nya pjäxor. Lyxigt!
Sen var det bara till att börja och det var svårt att ta sig fram när det var plant, men vi lyckades komma fram till en liten backe med rullbandslift där vi började öva. Jag ramlade på första försöket, haha! Men efter ett par vändor hade Laura (så klart) samlat mod till att åka knappliften upp till en backe och vi andra hängde på. 
Alltså, vi var inte redo för den backen för ingen av oss hade lärt oss stanna ordentligt. Hjärtat rusade och svetten lackade när jag gled ner för backen i högre och högre fart. SKIT LÄSKIGT, men vi klarade det bra allihop. Efter det fanns det ingen hejd på varken mig eller barnen och vi åkte backe upp och backe ner. Laura har till och med börjat med slalom. Imorn eftermiddag ska vi på skidskola och då lär vi oss nog en del praktiskt för att få bättre åkstil, men fram tills dess ska vi ändå öva.
 
Familjen Babunovic i fjällen
 
Vi är alla helt slut, barnen sover sedan en tid och jag och Zoran lär väl gå och lägga oss ganska snart.
 
PUSS


Att vara förberedd

14:34:00
Det gäller att vara förberedd!
 
Semester ska vara semster och därför så åker vi alltid all-inclusive när vi reser. Just för att kunna njuta till max utan några som helst måsten som man annars har i vardagen. Men här i fjällen finns inte all-inclusive som ett alternativ, men frukostbuffé fanns. Det bokade vi direkt för frukost tar mycket plats i kylen i lgenheten som vi vill ha till maten vi förberett och tagit med oss.
 
Färdkost i bilen - 3 ägg och 1dl majonäs
 
Men som ni vet så äter jag ju inte vad som helst och jag har ingen aning om vad denna frukost kommer att erbjuda så jag har safe:at och bakat 12 st av mina LCHF-frallor (recept här) som vi har med oss. Så nu gör det inget om bacon och ägg inte finns. Dessutom är det bra för mig att ha med frallor i backen där det antagligen (?) bara kommer säljas kolhydratsbomber och knappast glutenfritt.
 
En påse nybakta frallor ♥
 
PUSS

Mot Fjällen!

10:27:00
Vi är på gång...
 
Kl.5 imorse ringde klockan och jag skulle ljuga om jag sa att jag la mig i tid igår kväll. 
 
Trött mamma på väg till sin första fjällsemester
 
Med allting förberett och redo så gick morgonen väldigt smidigt. Barnen var så glada direkt när dom slog upp ögonen och det gör ju det hela så värt.
Det är ju ingen hemligehet att snöresor inte är mitt förstahandsval.
Många tror därför att jag inte ser framemot att åka skidor ooch tycker att fjällen bara är skit, men det är inte alls så. Nu när vi ska dit så är det ju bara att gilla läget. Men jag betalar hellre för att ligga i en solstol och steka, bada i havet och springa längs stranden på morgonen.
SÅ jag hatar alltså inte fjällen och allt som hör till, men jag älskar solresor.
 
Bild från Mars-2017 
 
Jag passar på att jobba i bilen, så smidigt när man tagit åksjuketablett.
 
Ni följer väl mig på instagram? Där kommer det ju uppdateringar under hela dagen.
PUSS

FuckUp Nights

09:51:52
#ShareTheFailure

Igår träffades jag, JohannaJessicaDesirée och Siranee för att gå på FuckUp Nights på Zamenhof.
(Gruppbild från Oh Honey Photography)
Tre framgångsrika personer föreläste om sina Fuck Ups, alltså misstag eller misslyckanden som dom sedan lärt sig något av efteråt. Vi alla har dom vare sig vi vill erkänna det eller ej. Jag har MASSOR, stora som små. Jag tror helt klart på att man lär så länge man lever och genom att vara modig nog att testa nya saker.

Kolla in Johannas nya hårfärger, som en sjöjungfru ♡

Idag åker jag till jobbet med fredagsfeeling för imorn åker vi till fjällen ⛷
Puss


Vacker vintermorgon!

09:14:02
Hej mitt vinterland!

En av fördelarna med att bo uppe på en bergstopp är helt klart att få se vackra soluppgångar.

Dagens vackra soluppgång ♡

Allt blir så ljust och tyst med all snö, man hör knappt spårvagnen när den kommer.
 
I eftermiddag väntar aw med influencersquaden och det ska bli så kul att ses ☆

Ha en fin tisdag!
Puss


Nattas nyårslöfte

21:11:00
Best Friends Forever ♥
 
Ett av Natta nyårslöften var att vi två ska ses oftare. Både med mön och barn och utan. Det ryckte jag var ett fint nyårslöfte så nu ska jag hjälpa henne att fullfölja det. Tänk att jag få dela mitt liv med min sedan barnsben allra bästa vän, få förunnat och jag är så glad för det. Jag och barnen var hos henne och pojkarna medans våra män spelade fotboll. Så mysigt.
 
Mina fina vän, tänk att vi ska åldras och bli gamla ihop!
 
Natalie lagade LCHFlasange som passade perfekt till vinet, MUMS!!
 
Visst är det bra med ett nyårslöfte fler har nytta av?!
Puss

112 - det brinner

23:12:00
Hipp hipp hurra för barnens extramorfar och Baba som fyller år idag ♥
 
Mitt i all fallande snö åkte vi hem till Baba för födelsedagsmiddag. Zoran skulle jobba så han lämnade oss där innan han åkte. Eller nej, han skulle inte jobba utan strejka på arbetstid i stan. En planerad strejk alltså, Hur som helst så var det bara jag, Baba ochh barnen hos henne.
 
Våriga färger i buketten!
 
När jag och Baba var i köket för att lägga upp maten så kände vi att det luktade rök, brandrök.
Jag kollade i spisen, i diskmaskinen och runt i rummen, men hittade inget som brann. Men då såg jag rök vid vasken och öppnar skåpet under vasken, där man slänger sopor och det bara välde ut ett stort rök moln. Baba började vädra och vi försökte se vart det kom ifrån och då för stod jag att det måste komma underifrån, alltså från någon av grannarna.
Så jag sprang ut i svalen/trappen och hör att en kvinna skriker så jag går ner så att jag ser deras dörr och där står hennes två små barn och hon kastar ut overaller.
Jag frågade om det brann inne hos henne och det sa hon att det gjorde så då var det bara att springa upp till Baba och barnen och få ut dom. Samtdigt ringde jag 112.
Kvinnans barn följde med oss ner för trapporna och då verättar han att det var olja som brann och att mamman försökt släcka branden med vatten.
 
Tre brandbilar, tre ambulanser och en polisbil var snabbt på plats. Alla mådde bra, brandmännen fick kontroll på branden samt röken så efter ca. 1 timme ute i snön fick vi komma in i lägenheten igen för att börja vädra ordentligt. Familjen vars lägenhet brann kunde inte komma hem igen. Tydligen har Babas lägenhet klarat sig undan brand och "bara" utsatts för röken. Så därför var det helt okej att gå tillbaka dit.
Vilken födelsedag för stackars Baba! Vi fortsatte fira henne sen och Zorans bror och barn kom också. När vi åkte luktade det fortfarande rök, men det kommer det väl antagligen göra tills lägenheten under har fixats.
Hon bjöd på sarma och annat gott!
 
Inatt somnar vi gott och extra tacksamma över att det gick så bra för alla inblandade ♥
PUSS

Winter is coming

19:15:00
Och så kom snön...
 
Och med snön kom även behovet av skottnng. Självklart har vår förening anställt snöjour, men det är ju inte bara vår gata det snöar på så det tar ju lite tid innan dom kommer.
Då får man ju helt enkelt hjälpa till tycker jag. Det var jag tydligen ensam om (precis som alla andra år) då det inte var någon annan ute och skotta. Och nu när vi kom hem ikväll visade det sig att ingen har skottat på hela dagen heller. Sjukt dåligt då vi är många unga som bor i vår förening och väldigt många gamla eller småbarnsfamiljer med vagn som är beroende av att det är skottat för att kunna ta sig ut. 
 
Jag har ingenting emot att skotta och ser det som gratis motion, men tycker ändå att man bör hjälpas åt. 
 
Plus att det hade du gått så mycket fortare om man var fler...
 
Tjejerna kom ut och gjorde mig sällskap. Dom passade på att göra årets första snöänglar ♥
 
Det är lika mycket snö på gatan igen så jag får nog gå ut och skotta vägen fram till sophuset iallafall.
Vad tycker du? Ska man hjälpas åt eller ska man skita i det och invänta snöjouren?
Har ni skottat idag?
Puss

Asus Chromebook

18:58:45
Woop woop! Äntligen ♥
 
Det var på tiden för mig att skaffa en ny jobbdator och kamera, men den kommer jag visa i ett annat inlägg då den är en historia för sig. Men datorn då, jag hittade en som passade allt jag behöver.
  • Liten och nätt
  • Lätt och smidig
  • Synkar bra med mobilen
  • Samtliga appar jag behöver
  • Snygg 
  • Fukttåligt tangentbord
  • Bra pris
Jag slet mitt hår i början då det är första gången jag har en appdator, men till slut fick jag allt att fungera. Jag lyckades t.o.m att föra över bilder via ett USB som verkade vara helt omöjligt i början. Skam den som ger sig. Jag lär mig nytt hela tiden och gillar den mer och mer.
 
Asus Chromebook blev det!
 
Har du testat en appdator? HUr är det med er som kör med apple? Är mac ocjså appstyrt?
 
PUSS

Blommor och blad

09:58:00
Så sugen på vår nu....
 
Men det är har ju inte ens varit riktig vinter ännu så dom känslorna måste hejdas. Idag vaknade vi upp till lite snö och nu har det snöat lite i över en timme så det är väl på gång tänker jag. Jag tvättar i tvättstugan denna lördagsmorgon, men när det är klart ska vi gå ut och åka snowracer har jag tänkt. 
FEM dagar kvar tills vi drar till fjällen så vi kan gott komma i lite fjällstämmning.
 
På tulpanens dag den 15 januari har Laura namnsdag och då köper jag alltid en bukett tulpaner till henne. Detta året blev det i samma färger som hon hade på sina naglar just då och tänk att hon la märke till det direkt när hon såg dom. Extra vackra i soluppgångens ljus.
 
Julstjärnorna i köksfönstret har bytts ut mot små palmträd och dom små enarna i vardagsrummet har bytts ut mot rosväxter. Genast blev det mer vår här hemma.
 
Har ni bytt ut julblommorna ännu? Vad har ni helst för blommor hemma?
Jag älskar rosor, grön växter och träd och orkidéer!
 
PUSS

Ostchips och bubbel

20:12:00
Fredag och heeeelg!!
 
Tänk att jag inte jobbat helger på snart 1½år. Det känns helt otroligt bra. Det var nämligen ett val jag gjorde när jag gick över till att enbart jobba med Back To Basics PT, att inte jobba helger. För undantag för jobbresor då, men dom sker ju inte så ofta.
Det är viktigt för mig att spendera tid med familjen och Zoran jobbar ju varannan helg så nu har vi åtminstonde två helger i månaden som vi kan vara tillsammans hela familjen. GULD värt.
 
Ibland på våra lediga helger har det blivit att vi lyxar till det med något riktigt gott som bubbel och ostchipssnittar. Det är så fasligt gott att det inte är sant, så lätta att göra och dessutom blir man mätt.
Och det är flera som frågat efter hur jag gör dom så här under kommer det mycket simpla receptet.
 
Ostchips 5-10st:
Ingredienser:
200g riven ost
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader med värme både ovan och underifrån.
Lägg bakplåtspapper på en plåt och fördela sedan den rivna osten i små högar med lite mellanrum emellan.
Sätt in plåten i mitten av ugnen.
Titta till chipsen ofta, när alla osthögar smält ihop till platta chips som bubblar överallt är dom klara att ta ut. Låt dom svalna helt.
Ät dom som dom är eller garnera dom efter egen smak. 
 
Vi föredrar:
Kräm gjord på ½dl majonäs och ½dl creme fraische som blandats ihop med vit peppar och gräslök.
Toppat med finhackad rödlök, löjrom/rom/caviar, dill och citron. Och för extra lyx lite färska räkor.
 
Förra lördagens godheter serverat med en ny favoritcava Loxarel↓.
Smakar väldigt likt champange, har mindre än 3g socker/liter och kostar 99kr på systemet.
 
Har ni någon favorit ni gärna äter eller dricker för att göra det lite extra piffigt?
Puss

Premiär för Ola Salo på Rondo

09:33:00
-"It takes a fool to remain sane 🎶"
 
Tänk vilken lyx att Sandra Skoog valde att bjuda mig och ett par influencertjejer till på riktigt galej en helt vanlig torsdag. Det är minsann inte fy skam.Premiär av Ola Salos egna krogshow på Rondo - It takes a fool to remain sane.
 
Vi fick börja med att väldigt roligt och lättsamt välkomna alla på rosa mattan innan vi gick in på Rondo.
Några av kändisarna som vi såg var The Ark-medlemar, Mariette, Idol.Sebastian, Ica-Stig, Harald, Thomas Ravelli, Glenn Hysén, Henrik Skyffert, Just Dance- jurymedlemar osv...
 
Men det var ju så klart väldigt kallt så det var riktigt gött att komma in i värmen. Vilket härligt gäng vi var.
Sandra, Siranne, CeciliaTheodora, Linn, Desirée, 
 
Och vilken show! En riktig scenfest med grymma dansare, härliga effekter och så klart en enormt fin energi från huvudpersonen själv. Paljetter, lack och läder i överflöd precis som det ska vara. Ola vet hur man fångar en publik och hur han får med sig den i showen. Den är riktigt sevärd så  mitt råd är: Löp och köp biljetter ASAP!
 
Är du sugen på att gå och se den?
PUSS
 






Vart ska jag börja?

13:39:38
Eko, eko, eko...

Oj, vad tomt det ekat härinne på bloggen det sista. Vi kan väl enas om att vardagen efter julovet har tagit ut sin rätt.
Det tar tid att anpassa sig till alla rutiner ovh till skillnad från förr så kommer bloggen top3 på priolistan. Men jag har så mycket att skriva om och jag ska sakterligen ta tag i det.

Tack för att ni tittar in och troget samt tålmodigt 8mväntar uppdateringar, det hör det om möjligt ännu roligare att skriva i mitt livs dagbok.


Puss

Filip 7 år

23:26:03
Hipp hipp hurra!

Idag fyller vår lille prins, som inte är så liten längre SJU år. Som han längtat!

Spiderman är en av favoritpersonerna just nu och vad passar bättre än att gå på nya Spiderman-filmen i sin nya Spiderman-dräkt då?!

Filip, du är:
Snäll, omtänksam, rolig, busig, smart, kärleksfull, påhittig, vänlig, givmild, stark och känslig.
En helt fantastisk person och jag är så stolt över att vara din mamma!

Puss

Träningsmotivation

22:27:32
Min motivation får räcka till Zoran också...

Om dryga 3 veckor åker vi till fjällen och även om jag aldrig har åkt utförsskidor så vet jag ju av andras upplevelser att träningsvärk är ett faktum. Jag är inte speciellt orolig över mina benmuskler, men däremot Zorans.

"Man blir inte profet i sin egen by." sägs det ju!

Så är det ju. Det är inte lätt att vara PT här hemma trots att jag jobbar med det hela dagarna. Jag älskar ju att träna. Det är min passion, min hobby och det jag hämtar kraft och energi ifrån. Zoran vill nog träna mer och ofta, men att faktiskt göra det är det svåra. 
Så... när jag drog med honom på hans första träningspass i år så var han inte JÄTTEpepp direkt. Det ändrades under träningen så klart och han rev av ett bra benpass.

En favoritbild från ett annat påtvingat träningspass ♡ Det är kärlek det!

Nu är det hårdhandskarna som gäller och denna veckan skall han köra två benpass, ett överkroppspass och två cardiopass på crosstrainern. Spännande att se hur detta går.

Puss

(Serbisk) ortodox jul

12:04:13
Eller juggejulen som jag säger...

Till skillnad från den "svenska" julen som för oss enbart firas av tradition och ej religion då varken jag eller Ziran tror han föddes 24 december, så är juggejulen både väldigt religös och med djupt rotade traditioner.

6 januari är julafton, dagen då man firar att fastan (då man inte äter mjökprodukter, animaliskafetter, kött, kyckling och ägg) snart är slut. Man går till kyrkans gudtjänst, skänker pengar, tar nattvard, köper ljus och umgås. Utanför kyrkan här hos oss står julelden där du kan kasta in ett julris samt smäller dom raketer och en orkester spelar folkmusik.






Vi hämtade även julgrisen som äts den 7 januari som är juldagen.

Hemma hade vi julriset för första gången!

Denna julen handlar inte om julklappar, dom flesta får pengar. Våra barn får alltid en gemensam julklapp av oss och nästan varje år har det varit biljetter till Disney On Ice, men nu har det varit liknande show i flera år så vi går inte i år. Istället fick barnen Ps4 kamera + spelet Just Dance 2019


Sen gjorde vi oss iordning och åkte hem till Baba för att fira.






Vi drar till...

12:04:55
Fjällen!!!

Kan knappt tro att jag skriver detta, men så är det.
Jag har ALLTID sagt att jag ALDRIG velat betala för snö absolut inte när det kostar likadant för en solsemester. Men nu är det gjort! På juldagen bokade vi vår första (kommer kanske bli fler med åren..) skidsemester för hela familjen.

För ett årsen var ju Zoran iväg med sina kompisar i Idre. Han fick välja skidsemester i Idre eller VM-resa och valde Idre, det säger en hel del om hur mycket han faktiskt ville till fjällen. Han åkte nämligen mycket skidor som ungdom då min svärfar jobbade i Sälen och har saknat det.

Denna bild skickade han när dom kom fram till stugan i Idre, det ser kallt ut!

Så när han kom hem från Idre var han ju så klart eld och lågor över det och ville (till min stora fasa) att HELA familjen skulle åka iväg nästa gång... Barnen blev så klart lyriska medan jag ville typ gråta. Zoran åkte t.o.m iväg och köpte skidglasögon till hela familjen i present..

Supertaggad fru redan då.. eller inte, haha!

Jag sa med en gång att det var Zoran som fick agera researrangör med fjällresan då det var/är en resa han absolut vill göra med oss. Innerst inne hoppades jag att det skulle bli som jag trodde, att det inte skulle bli av och pengarna kunde gå till solresa istället. Det är nämligen så att Zoran överväger saker ofta och skjuter därmed också upp saker så att det ibland blir försent. Där kompleterar ju vi varandra då jag är tvärtemot. Han bromsar mig när jag är för spontan och jag trycker på knappen när han tvekar för länge.
Och denna resan höll faktiskt på att inte bli av, men barnen vill så hemskt gärna åka och det gjorde lite ont i mammahjärtat, så på juldagen tog jag tag i saken och fixade ihop en resa som jag och Zoran var överens om att boka.

Vi har verkligen bokat ALLT på denna resan för att det ska bli en så bra upplevelse som möjligt första gången. Skidskolor för barnen, liftkort till alla, rätt och bra utrustning till alla fem, frukostbuffé, flerrumslägenhet med torkrum på hotellet som ligger 20m från backen och liften, tillgång till bastu osv. 

Familjen Babunovic i Fjällen, det kan bli hur som helst, haha!






Julnaglarna!

10:59:53

Världens bästa Settie på GLANS kunde trycka in mig på en nageltid veckan innan jul. Jag var bombsäker på att vi hade bokat en tid, men när jag kollade i kalendern upptäckte jag att vi inte hade det. Panik!! Speciellt med den utväxten jag hade på färgen jag hade, haha!

Kolla vad snygga! 
Juligt rött med vit sockernagel ♡

Utväxten efter 6 veckor på färgen innan!

Puss

Långpromenader

10:43:51
Kvalitetstid!

Handen upp om jullov betyder massa slapptid och filmmys i soffan. Här hemma är det lite så faktiskt, men vi är noga med att komma ut också för att våra barn och vi behöver det.
Låter vi dom vara inne en heldag så blir dom helt bananas på kvällen med massor av överskottsenergi som behöver komma ut. Inte något vidare och slutar oftast med sura miner och noll tålamod.
Så... därför är vi noga med att komma ut varje dag. Lekplatssafari är det bästa då det blir både långpromenad och massa lek.

I onsdags gick vi iväg till fastlagsgatan och lekte där ♡

På väg hem besökte vi Kortedala Torg och lekplatsen där och sedan avslutade Zebralekplatsen.

Ser ni vad bra trion lyser upp i vintermörkret? 
Puss

Nyårsdagen

09:44:26
Stormvarning med strålande sol!

Vi vaknade upp till ett stormigt med soligt Göteborg på nyårsdagen. Jag fick gå ut pp balkongen och snöra fast grilllocket igen som hade brutis upp under natten.

Efter långfrukost gick vi ut för att få solstrålar på oss och friskluft. Vi tog med Tobbe på vad vi kallar lekplatssafari i området och så klart besökte vi utegymmet.


I två timmar var vi ute innan vi gick hem och hade restfest med tacos och sarma. Restrn av dagen tittade vi på film och bara myste. Jag körde cardio först vid kl 19. Världens bästa crosstrainer som tjänat mig i snart 11 år ♡

Filips önskemål - Ananas!

Hoppas ni haft det gött dessa lediga dagar ♡
Puss